• Ναυτιλία

    Seanergy Maritime Holdings: H Fearnley Securities συστήνει αγορά των μετοχών της ναυτιλιακής

    • Newsroom

    Σταμάτης Τσαντάνης


    Την κάλυψη των μετοχών της ναυτιλιακής Seanergy Maritime Holdings ξεκίνησε η νορβηγική επενδυτική τράπεζα Fearnley Securities, διατυπώνοντας σύσταση “αγορά”.

    Σύμφωνα με τους αναλυτές, η εταιρεία βρίσκεται στην κατάλληλη θέση για να επωφεληθεί από την ισχυρή αγορά ξηρού φορτίου και την αύξηση των ναύλων, μετά την επέκταση του στόλου της.

    Οι αναλυτές της Fearnley Securities, Peder Nicolai Jarlsby και Ulrik Mannhart, επισήμαναν ότι είναι πλέον καιρός για την εταιρεία να αξιοποιήσει τη δύναμη της αγοράς.

    “Η Seanergy αποτελεί ένα σημαντικό turnaround story τον τελευταίο χρόνο, προχωρώντας σε αναδιάρθρωση του χρέους της, σε ενίσχυση του στόλου της, σε επαναγορά ιδίων μετοχών και στην παρουσίαση υγιούς ισολογισμού”, επισήμαναν μεταξύ άλλων.

    Τα 16 capesize του στόλου της είναι διαθέσιμα κυρίως στην spot αγορά, την ισχυρότερη της τελευταίας δεκαετίας, με ναύλα στα 50.000 δολάρια ημερησίως, πρόσθεσαν.

    Η Fearnley πιστεύει ότι η Seanergy έχει κάποιες “σοβαρές” δυνατότητες ταμειακών ροών, οι οποίες με τη σειρά τους θα ανοίξουν την πόρτα για μερίσματα. Η επενδυτική θέτει τιμή στόχο για τη μετοχή της ναυτιλιακής τα 1,50 δολάρια, έναντι 1,26 δολαρίων που έκλεισε την Παρασκευή, σημειώνοντας άνοδο 6,78%.

    Η Seanergy εμφάνισε αύξηση εσόδων κατά 209% το δεύτερο τρίμηνο του 2021, με τον καθαρό κύκλο εργασιών της εταιρείας να ανέρχεται στα 28,9 εκατ. δολάρια.

    Ο  Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Seanergy, δήλωσε κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων: « Το πρώτο εξάμηνο του έτους σηματοδοτεί μια σημαντική καμπή για τη Seanergy με σταθερά ισχυρές οικονομικές επιδόσεις. Ολοκληρώσαμε επιτυχώς μια σειρά συναλλαγών ορόσημο, με αποτέλεσμα την αύξηση του στόλου περισσότερο από 60%, καθώς και την ενίσχυση της συνολικής οικονομικής μας θέσης”.

    Οι αγοραπωλησίες πλοίων

    Όσον αφορά στη στρατηγική ανάπτυξης και ανανέωσης του στόλου της, σύμφωνα με τον κ. Τσαντάνη, από την αρχή του έτους, η εταιρεία επένδυσε 160 εκατ. δολάρια περίπου, για την απόκτηση 6 υψηλής ποιότητας ιαπωνικών bulker Capesize με μέσο όρο ηλικίας τα 10 έτη περίπου.

    Παράλληλα, προχώρησε στην πώληση του παλαιότερης κατασκευής πλοίου της Leadership, έναντι περίπου 12 εκατ. δολαρίων.

    Διαβάστε ακόμα:

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ