• Ναυτιλία

    SeaDream II: Από τον Πειραιά στην Οδησσό

    SeaDream II: Από τον Πειραιά στην Οδησσό

    SeaDream II


    Με πανηγυρικό τρόπο καλωσόρισαν οι τοπικές αρχές στο λιμάνι της Οδησσού το κρουαζιερόπλοιο SeaDream II που πλαγιοδέτησε στην καρδιά της πόλης, εκεί που είναι η περίφημη σκάλα που διαδραματίστηκε η σκηνή με το καρότσι με το μωρό στην ταινία του Αϊζενστάιν «Θωρηκτόν Ποτέμκιν».

    Η διαδρομή του σκάφους περιλαμβάνει τα λιμάνια της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας, ξεκινώντας από τον Πειραιά.

    Το προηγούμενο λιμάνι ήταν η Κωνστάντζα της Ρουμανίας και το επόμενο σύμφωνα με το πρόγραμμα είναι η Βάρνα της Βουλγαρίας. Περίπου 60 τουρίστες ταξιδεύουν με το SeaDream II, κυρίως πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά.

    Για την σωστή υποδοχή και εξυπηρέτηση κρουαζιερόπλοιων και επιβατών από την αρχή της πανδημίας, η Αρχή Θάλασσας της Οδησσού μαζί με το κρατικό ίδρυμα «Εργαστηριακό Κέντρο του Υπουργείου Υγείας της Ουκρανίας στις Θαλάσσιες Μεταφορές» ανέπτυξαν και εφάρμοσαν ένα επιχειρησιακό «Σχέδιο έκτακτης ανάγκης του Λιμένα για τα πρωταρχικά μέτρα κατά της πανδημίας που περιλαμβάνει μια σειρά ενεργειών για την υγεία και την ασφάλεια καθώς και τις διαδικασίες λειτουργίας που πρέπει να γίνουν για την πρόληψη της εξάπλωσης του COVID-19 κατά την αποδοχή κρουαζιερόπλοιων. Αυτό το σχέδιο λαμβάνει υπόψη τις συστάσεις του ΠΟΥ, του ΙΜΟ και είναι σύμφωνο με τις συστάσεις της EU Healthy Gateways για την ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος από την Covid-19.

    Επισημαίνεται ότι η λιμενική αρχή της Οδησσού έχει λάβει 31 αιτήματα από κρουαζιερόπλοια για επίσκεψη στην Οδησσό τη σεζόν 2022.

    Διαβάστε επίσης:

    Στις 15 Οκτωβρίου το μέρισμα της Costamare

    Ξεκινούν και πάλι οι κρουαζιέρες σε ελληνικά νησιά από Κωνσταντινούπολη και Κουσάντασι



    ΣΧΟΛΙΑ