• Ναυτιλία

    Σ. Παληός: Γιατί η Diana Shipping προχωρά σε επαναγορά μετοχών

    Ο εφοπλιστής Σίμος Παληός, της Diana Shipping.


    Την πρόθεση της να προχωρήσει σε αγορά ιδίων μετοχών με στόχο τη στήριξη της μετοχή της ανακοίνωσε η Diana Shipping, συμφερόντων του εφοπλιστή Συμεών Παληού.

    Πρόκειται για την πρώτη εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ναυτιλιακή της αγοράς ξηρού φορτίου, η οποία προχωρά στη συγκεκριμένη κίνηση, μετά από το sell off που σημειώθηκε στις αγορές των ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες.

    Συγκεκριμένα, η εταιρεία, έκανε γνωστό ότι θα αγοράσει μέχρι 4,166,666 μετοχές, ή ποσοστό 3,86% του συνόλου των κοινών μετοχών της, στην τιμή των 3,60 δολ. ανά μετοχή.

    Η προσφορά αυτή θα λήξει στις 20 Δεκεμβρίου 2018, εκτός αν η περίοδος παραταθεί ή ακυρωθεί, αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

    Το ΔΣ της Diana Shipping επισημαίνει ότι είναι συμφέρον για τη ναυτιλιακή να αγοράσει μετοχές τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, δεδομένης της θέσης της σε μετρητά αλλά και της τιμής της μετοχής της.

    Ο τίτλος της ναυτιλιακής έκλεισε χθες στα 3,14 δολάρια, κοντά στο χαμηλό 52 εβδομάδων, τα 3,03 δολάρια. Σημειώνεται ότι το υψηλό 52 εβδομάδων που έχει καταγράψει είναι στα 5,16 δολάρια.

    Συμεών Παληός Diana
    Το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου capesize “Santa Barbara” της Diana Shipping είναι χωρητικότητας 179.426-dwt και κατασκευής του έτους 2015

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: A. Φράγκου: Γιατί η Μoody’s αναβάθμισε τη μετοχή της Navios Maritime Partners

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Δ. Διαμαντίδης: Η ηχηρή κίνηση της Delta Tankers που τη βάζει για τα καλά στον χάρτη των VLCCs

    MH ΧΑΣΕΤΕ: Κ. Κωνσταντακόπουλος: Πέντε containerships για το στόλο της Costamare

     



    ΣΧΟΛΙΑ