• Ναυτιλία

    Πρόταση για θαλάσσια σύνδεση Σικελίας, Καλαμάτας, Κρήτης, Κύπρου

    Πολιτική Προστασία: Σε μίνι lockdown η Μεσσηνία, παρατείνονται οι απαγορεύσεις σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο

    Καλαμάτα (πηγή: Wikimedia.commons)


    Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας μελετά πρόταση που αφορά στη ναυτιλιακή σύνδεση Σικελίας, Πελοποννήσου, Κρήτης, Κύπρου. Η πρόταση διατυπώθηκε από τον σύμβουλο επικοινωνίας και συντονισμού ευρωπαϊκών προγραμμάτων, Ευάγγελο Αλεξανδρή, ο οποίος κατέθεσε πρόταση για την δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή: Κατάνια, Καλαμάτα, Ηράκλειο, Λεμεσός.

    Με την ομόφωνη απόφαση του, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας, θα διερευνήσει τις δυνατότητες για την υλοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος.

    Στην εισήγηση – πρόταση ο Ευάγγελος Αλεξανδρής, αναφέρει αξιοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος ναυτιλιακής συνεργασίας, ενώ με τη σύμφωνη γνώμη των φορέων της Καλαμάτας τον Ιανουάριο θα κατατεθεί για έγκριση χρηματοδότησης σε δύο προκηρύξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    «Η διπλή πρόταση του προγράμματος θα επιτρέπει τη ναυτιλιακή σύνδεση οχηματαγωγού επιβατηγού σύγχρονου πλοίου, που θα συνδέει με ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση του Μ0S από το 2023 τα εκσυγχρονισμένα με ευρωπαϊκές προδιαγραφές του ευρωπαϊκού προγράμματος CEF λιμάνια της Κατάνια, της Καλαμάτας, του Ηρακλείου, της Λεμεσού, με προοπτική επέκτασης μέχρι τη Χάιφα (Ισραήλ)».



    ΣΧΟΛΙΑ