• Ναυτιλία

    Προς έγκριση στην ΕΣΑΛ το νέο master plan του λιμένα της Σύρου

    Λιμένας Σύρου

    Λιμένας Σύρου


    Το master plan του λιμένα της Σύρου, ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και τώρα αναμένεται να πάρει την τελική έγκριση από την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

    Σύμφωνα με την πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Κανδιώ Μαραγκού, η διαχείριση του ήδη εκπονημένου από το 2017 master plan, έγινε με βάση τις οδηγίες και τις παρατηρήσεις που έκανε η ΕΣΑΛ, στο προηγούμενο διάστημα, προκειμένου να κάνει αποδεκτή την έγκρισή του.

    Αναλυτικότερα, προγραμματίστηκε η διαδικασία επαναχωροθέτησης της μαρίνας Σύρου με ενσωμάτωση όλων των αυθαίρετων κατασκευών και εκπόνηση νέα περιβαλλοντικής μελέτης. Επίσης, συντάχθηκε συμπληρωματικό τεύχος με μείωση του συντελεστή δόμησης στην περιοχή όπου προτείνεται η μεταφορά του λιμένα ακτοπλοΐας.

    Η Κανδιώ Μαραγκού υπογράμμισε ότι το Λιμενικό Ταμείο έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση 1 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ για την εκπόνηση μελέτης σχετικά με τη μεταφορά του νέου λιμανιού.

    Σε ότι αφορά το συνολικό master plan, εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι θα εγκριθεί στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΣΑΛ η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 5 Απριλίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Πλοίων: Ενέκρινε 4 εκπρόθεσμες αιτήσεις δρομολόγησης πλοίων – Δύο επιπλέον πλοία στη γραμμή των Δυτικών Κυκλάδων



    ΣΧΟΛΙΑ