• Ναυτιλία

    Πούλησε πλοίο η Globus Maritime (Γιώργος Φειδάκης) στην τιμή των 14,1 εκατ. δολαρίων

    Φειδάκης Globus

    Θάνος (αριστερά) και Γιώργος (δεξιά) Φειδάκης, εφοπλιστές Globus Maritime Ltd.


    Η Globus Maritime της οικογένειας Γιώργου και Αθανάσιου Φειδάκη πούλησε το πλοίο supramax Sun Globe που κατασκευάστηκε το 2007 σε μη συνδεδεμένη εταιρεία έναντι 14,1 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Ναυλομεσιτικές πηγές αναφέρουν ότι το πλοίο είναι χωρητικότητας 58.790 dwt και αναμένεται να παραδοθεί τον Μάιο στον Κινέζο αγοραστή.

    Η Globus Maritime υπό την ηγεσία του Αθανασίου Φειδάκη αγόρασε το πλοίο με σημαία Μάλτας το 2011 σε μια τιμή περίπου 30 εκατομμυρίων δολαρίων.

    «Αυτή η συναλλαγή είναι σύμφωνη με τη νέα στρατηγική της εταιρείας να εκχωρήσει τελικά περιουσιακά στοιχεία που δεν ταιριάζουν με τη δέσμευση της εταιρείας να ανανεώσει τον στόλο της με σύγχρονα και οικονομικά πλοία», είπε ο Αθανάσιος Φειδάκης.

    Ο Αθανάσιος Φειδάκης, γεννήθηκε στο Αίγιο το 1974. Είναι απόφοιτος του City College of London (Business Administration). Συμμετέχει στον όμιλο εταιρειών από το 1997.

    Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο Nasdaq εταιρεία διαθέτει σήμερα εννέα bulkers συνολικής χωρητικότητας 626.257 dwt και έχει τρία ultramax υπό κατασκευή.

    Διαβάστε επίσης:

    Το υδατοδρόμιο Πάτρας έτοιμο προς λειτουργία – Σε 45′ η σύνδεση της Πάτρας με την Αθήνα

    Επίσκεψη σπουδαστών του Παγκόσμιου Ναυτιλιακού Πανεπιστημίου του IMO (World Maritime University) στην Αθήνα



    ΣΧΟΛΙΑ