• Ναυτιλία

    ΠΝΟ: Να μην καταργήσει η ΕΡΤ τις εκπομπές στα βραχέα

    • NewsRoom
    Ο γραμματέας της ΠΝΟ, Μανώλης Τσικαλάκης στο γραφείο του

    Μανώλης Τσικαλάκης, γραμματέας της ΠΝΟ


    Με ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) ζητά από την ΕΡΤ να μη διακόψει τις εκπομπές στα βραχέα.

    Αναλυτικότερα, η ΠΝΟ τονίζει:

    «Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της διοικήσεως της Ε.Ρ.Τ. αποφασίστηκε η κατάργηση και η διακοπή από 31-3-2022 της λειτουργίας των εκπομπών στα βραχέα κύματα και η σφράγιση των σχετικών εγκαταστάσεων στο Κέντρο Εκπομπής στην Αυλίδα.

    Έτσι με την απόφαση αυτή παύει η μετάδοση του ραδιοφωνικού προγράμματος «Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» καθώς και του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων της ΕΡΤ στα Βραχέα που ήταν η μοναδική εκπομπή που συνέδεε τους ανά τα πελάγη και τους ωκεανούς ταξιδεύοντες απανταχού Έλληνες Ναυτικούς με την πατρίδα για την ενημέρωση και την ψυχαγωγία τους.

    Η δικαιολογία ότι τα δημόσια μέσα της Ευρώπης στην πλειονότητα τους έχουν σταματήσει τις εκπομπές στα Βραχέα και ότι τους επόμενους μήνες η ΕΡΤ θα επιταχύνει την διάχυση των παραπάνω προγραμμάτων το διαδίκτυο, δεν είναι πειστική αφού η πλειονότητα των ευρωπαϊκών κρατών δε διαθέτει το έμψυχο δυναμικό και τον αριθμό του στόλου που διαθέτει η Ελλάδα και κυρίως ότι η απεραντοσύνη των ωκεανών δεν καλύπτεται στο διαδίκτυο το οποίο συν τοις άλλοις είναι και κοστοβόρο.

    Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) εκφράζει την πλήρη αντίθεση της στην παραπάνω απόφαση της ΕΡΤ και καλεί κάθε Υπεύθυνο να επανεξετάσει το όλο θέμα για να συνεχιστεί κανονικά και απρόσκοπτα η λειτουργία στα Βραχέα και σε τελευταία αντιμετώπιση να την αναλάβει το ίδιο το Κράτος».

    Διαβάστε επίσης:

    Υπεγράφη συλλογική σύμβαση εργασίας για τα πλοία στα Πορθμεία – Αντιδράσεις από τη μειοψηφία της ΠΝΟ

    ΠΝΟ: Με επικαιροποιημένο διεκδικητικό πλαίσιο από το τακτικό της γενικό συμβούλιο

    Attica Group: «Δεν σχολιάζουμε δημοσιεύματα»



    ΣΧΟΛΙΑ