• Ναυτιλία

    Performance Shipping (Μιχαλόπουλος): Παρέλαβε πλοίο και εξασφάλισε έσοδα 85 εκατ. δολαρίων με τα 8 πλοία της

    Ανδρέας Μιχαλόπουλος, CEO Performance Shipping

    Ανδρέας Μιχαλόπουλος, CEO Performance Shipping


    Η Performance Shipping Inc., του Ανδρέα Μιχαλόπουλου και της Αλίκης Παληού παρέλαβε το πλοίο M/T P. Monterey (πρώην «Phoenix Beacon»). Πρόκειται για ένα πλοίο ναυπήγησης του 2011, δεξαμενόπλοιο Aframax, χωρητικότητας 105.525 dwt.

    Το πλοίο M/T P. Monterey αποκτήθηκε με συνολική τιμή αγοράς 35 εκατομμυρίων δολαρίων και χρηματοδοτήθηκε εν μέρει μέσω της διευκόλυνσης προθεσμιακού δανείου που ανακοινώθηκε πρόσφατα με την Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. Μετά την παράδοση, όπως είχε γνωστοποιηθεί, το πλοίο θα ξεκινήσει συμβόλαιο ναύλωσης με την ST Shipping & Transport Pte Ltd., θυγατρική κατά 100% της Glencore, με ημερήσια τιμή 32.000 δολαρίων την ημέρα για περίοδο είκοσι τεσσάρων (24 μηνών +/- 45 ημέρες κατόπιν επιλογής του ναυλωτή .

    Το M/T P. Monterey είναι εξοπλισμένο με σύστημα επεξεργασίας νερού έρματος (BWTS) και η επόμενη προγραμματισμένη ειδική επιθεώρησή του αναμένεται μέχρι το 2026.

    Ο στόλος της εταιρείας αποτελείται σήμερα από επτά δεξαμενόπλοια Aframax και ένα δεξαμενόπλοιο Aframax που αναμένεται να παραδοθεί εντός του Δεκεμβρίου.

    Σχολιάζοντας την παράδοση, ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε:

    «Η απόκτηση του M/T P. Monterey σηματοδοτεί ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία μας. Σε σύντομο χρονικό διάστημα των έξι μηνών και μετά την παράδοση της πιο πρόσφατης απόκτησής, του M/T P. Long Beach, ο αρχικός μας στόλος πέντε πλοίων θα έχει σχεδόν διπλασιαστεί σε μέγεθος και θα αποτελείται από οκτώ σύγχρονα, υψηλών προδιαγραφών Δεξαμενόπλοια Aframax. Η απασχόληση του M/T P. Monterey θα αποφέρει ακαθάριστα έσοδα περίπου 22 εκατομμυρίων δολαρίων για την ελάχιστη διάρκεια της ναύλωσης, συμβάλλοντας έτσι στη βάση εξασφαλισμένων εσόδων μας σε όλο τον στόλο, ύψους περίπου 85 εκατομμυρίων δολαρίων. Αναμένουμε να συμπληρώσουμε περαιτέρω αυτή τη σταθερή ταμειακή ροή μέσω της λειτουργίας των εναπομεινάντων δεξαμενόπλοιων μας στην αγορά spot, η οποία πιστεύουμε ότι επιδεικνύει βιώσιμα ισχυρές θεμελιώδεις συνθήκες, καθώς τα ποσοστά ναύλωσης ταξιδιών για τα δεξαμενόπλοια Aframax βρίσκονται επί του παρόντος σε ιστορικά υψηλά επίπεδα».

    Διαβάστε επίσης:

    Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Έφτασε στα 41 πλοία και αναμένει να παραλάβει άλλα 2



    ΣΧΟΛΙΑ