• Ναυτιλία

    Πάνος Λασκαρίδης: Ο πολεμικός μας στόλος είναι το καμάρι μας-Τι είπε για την ελληνογαλλική συμφωνία

    Πάνος Λασκαρίδης: Ο πολεμικός μας στόλος είναι το καμάρι μας-Τι είπε για την ελληνογαλλική συμφωνία

    Πάνος Λασκαρίδης


    «Ο στόλος του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας χρειάζεται υποστήριξη και το θέμα της υποστήριξης του ελληνικού Πολεμικού στόλου αποτελεί επιθυμία όλων των Ελλήνων, καθώς για εμάς τους απλούς πολίτες, ο πολεμικός μας στόλος είναι το καμάρι μας. Νιώθουμε αγάπη και υπερηφάνεια προς αυτόν», τόνισε ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης, κατά τη διάρκεια της ονοματοδοσίας του πλοίου “ΑΙΑΣ”.

    Ο Πάνος Λασκαρίδης, που έχει τον τιμητικό τίτλο του υποναυάρχου, είπε ακόμα ότι η συμφωνία με την Γαλλία είναι «μια συμφωνία της οποίας το στρατιωτικό μέρος προβλέπει την προσθήκη σύγχρονων, μεγάλων και ικανών μονάδων ελέγχου περιοχής» και κάλεσε την κυβέρνηση να διπλασιάσει τον λειτουργικό προϋπολογισμό των υπαρχόντων πλοίων του στόλου του ΠΝ.

    Επίσης, τόνισε ότι «η κυριότερη αποστολή, αυτών που υπηρετούν, είναι να μην λησμονήσουν ποτέ τον όρκο που έχουν δώσει, τον όρκο που όλοι όσοι έχουν υπηρετήσει στις Ένοπλες Δυνάμεις έχουν δώσει, έναν όρκο απόλυτο που δεν υπόκειται σε καμία άλλη στρατιωτική ή πολιτική εντολή».

    Είναι τρίτο κατά σειρά πλοίο που δωρίζει η οικογένεια του Πάνου Λασκαρίδη μετά τα ΠΓΥ ΆΤΛΑΣ I και ΗΡΑΚΛΗΣ και αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τις επιχειρησιακές ικανότητες του ΠΝ.

    Το σκάφος, είναι ισχυρότερο, με ευρυφασματικές δυνατότητες υποστήριξης των μονάδων κρούσεως του Στόλου, επιχειρησιακού σχεδιασμού και υλοποίησης αποστολών πολλαπλού τύπου. Έχει μήκος περίπου 85 μέτρα και το εκτόπισμά του φτάνει τους 4.426 τόνους.

    Έχει μέγιστη ταχύτητα 16 κόμβων και διαθέτει μεγάλη μεταφορική ικανότητα στο ανοικτό του κατάστρωμα των 1000 τετραγωνικών μέτρων. Ανάδοχος του νέου πλοίου του ΠΝ ήταν η πλωτάρχης μηχανικός Αναστασία Ψωμαδέλλη.

    Τέλος, μετά την ολοκλήρωση της τελετής, η ΑΕ ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών του πλοίου:

    «Σε μια εμβληματική χρονιά για την Ελλάδα, 200 χρόνια μετά την έναρξη της Επανάστασης του 1821, ένα νέο πλοίο, το πλοίο γενικής υποστήριξης “ΑΙΑΣ”, εντάσσεται στη δύναμη του στόλου μας.

    Είμαι βέβαιη ότι ο Κυβερνήτης και το πλήρωμα θα εκπληρώσουν το καθήκον τους ακέραιο, προστατεύοντας την πατρίδα στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και όπου αλλού χρειασθεί. Εύχομαι να έχουν πάντοτε καλά ταξίδια, σε ήρεμες θάλασσες, με τον Άγιο Νικόλαο στην πλώρη τους».

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ