• Ναυτιλία

    Παγκόσμιο ντεμπούτο στην Ελλάδα θα κάνει το νέο κρουαζιερόπλοιο «Celebrity Apex» της Celebrity Cruises


    Η Πρόεδρος και CEO της εταιρείας, Lisa Lutoff-Perlo, επιβεβαίωσε ότι το ολοκαίνουργιο Celebrity Apex, το δεύτερο εντυπωσιακό πλοίο της πρωτοποριακής, πολυβραβευμένης σειράς Edge Series της επωνυμίας, θα ξεκινήσει το πολυαναμενόμενο παγκόσμιο ντεμπούτο του στις 19 Ιουνίου.

    Κατά τη διάρκεια της πολυτελούς κυκλικής κρουαζιέρας επτά διανυκτερεύσεων έως και τον Σεπτέμβριο του 2021, το Celebrity Apex θα αναχωρήσει από την Αθήνα και θα επισκεφτεί μερικούς από τους πιο ειδυλλιακούς προορισμούς της Μεσογείου, όπως η Μύκονος, η Ρόδος και η Σαντορίνη στην Ελλάδα, η Λεμεσός στην Κύπρο και η Χάιφα και η Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ.

    Οι κρατήσεις για την κρουαζιέρα θα ξεκινήσουν από τις 30 Μαρτίου.

    Το Celebrity Apex θα αποπλεύσει με όλο το πλήρωμα και τους επιβάτες άνω των 18 ετών εμβολιασμένους κατά της COVID-19, και οι ανήλικοι κάτω των 18 ετών θα πρέπει να έχουν λάβει αρνητικά αποτελέσματα στα τεστ PCR. Η ανακοίνωση δημοσιεύεται μόλις λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της επανέναρξης των κρουαζιέρων της Celebrity Cruises στην Καραϊβική με καλοκαιρινές κρουαζιέρες επτά διανυκτερεύσεων που αναχωρούν από τον Άγιο Μαρτίνο στις αρχές Ιουνίου.

    Η επιστροφή της Celebrity Cruises στο Αιγαίο γίνεται ακόμα πιο ξεχωριστή δεδομένης της ελληνικής κληρονομιάς της εταιρείας. Ιδρύθηκε το 1988 από την οικογένεια Χανδρή και αργότερα έγινε μέλος του Royal Caribbean Group. Η Celebrity Cruises έχει διατηρήσει τις ελληνικές της ρίζες αναλλοίωτες έως σήμερα, καθώς 70% των αξιωματικών ναυτικού σε ολόκληρο τον στόλο έχει ελληνική καταγωγή. Πάνω από 40 από αυτούς μάλιστα είναι καπετάνιοι και πρώτοι μηχανικοί, συμπεριλαμβανομένου του καπετάνιου του Celebrity Apex, Δημητρίου Καφετζή.

    «Το Celebrity Apex είναι ένα εξαίσιο πλοίο και το να αρχίσει επιτέλους να ταξιδεύει στο όμορφο Αιγαίο, όπου ξεκίνησαν όλα για τον στόλο μας, και μετά από τόσο καιρό, αποκτά ιδιαίτερο νόημα. Ανυπομονώ να ζήσω επιτέλους την εμπειρία του Apex και των ελληνικών νησιών κατά τη διάρκεια της επαναπρογραμματισμένης κρουαζιέρας για την 30η επέτειο γάμου μου», δήλωσε η Πρόεδρος και CEO της Celebrity Cruises, Lisa Lutoff-Perlo.

    «Αυτή είναι μια πολύ ξεχωριστή στιγμή επιστροφή της Celebrity Cruises στην Ελλάδα και έγινε δυνατή χάρη στην άριστη συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση. Εκφράζω την βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου και εύχομαι ό,τι καλύτερο για τη χώρα τους που γιορτάζει σήμερα τη δισεκατονταετηρίδα της.»

    «Είμαι υπερήφανος που καλωσορίζω και πάλι τη Celebrity Cruises στιςε ελληνικές ρίζες της σε αυτήν την ξεχωριστή περίσταση εορτασμού της δισεκατονταετηρίδας μας και ανυπομονώ να υποδεχτώ και πάλι τους ταξιδιώτες στις αξέχαστες εμπειρίες που έχουν να προσφέρουν οι ελληνικοί προορισμοί σε ένα από τα νεότερα πλοία του κόσμου», δήλωσε ο Έλληνας Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. «Ο θετικός οικονομικός αντίκτυπος που έχει ο τουρισμός στη χώρα μας είναι ανεκτίμητος και είμαι ευγνώμων για τον ρόλο που διαδραματίζει η Celebrity Cruises στην αναστήλωση αυτού του σημαντικού οικονομικού πυλώνα».

    «Είναι για μένα μεγάλη τιμή να κυβερνήσω το πιο νέο πλοίο του στόλου της Celebrity Cruises. Περίμενα με ανυπομονησία την ημέρα που θα μπορώ να καλωσορίσω τους πρώτους επιβάτες μας σε αυτό το υπέροχο πλοίο και θα είναι για μένα μια στιγμή υπερηφάνειας να τους υποδεχτώ στην πατρίδα μου», δήλωσε ο καπετάνιος Δημήτριος Καφετζής.



    ΣΧΟΛΙΑ