• Ναυτιλία

    Π. Χατζηιωάννου: Άλλο ένα τάνκερ της World Tankers στο Norient Product Pool

    Ο Στέλιος, ο Πόλυς και η Κλέλια Χατζηιωάννου


    Ένα ακόμα τάνκερ της ναυτιλιακής World Tankers, συμφερόντων του εφοπλιστή Πόλυ Χατζηιωάννου (αδελφού του Στέλιου και της Κλέλιας Χατζηιωάννου), φαίνεται πως προστίθεται στο pool Norient της δανέζικης Norden.

    Σύμφωνα με ναυλομεσίτες, το πλοίο Arendal (χωρητικότητας 50.000 dwt, κατασκευής 2010) της World Tankers ναυλώθηκε από το Norient Product Pool για 12 μήνες, έναντι 13.750 δολαρίων ημερησίως. Εφόσον επιβεβαιωθεί αυτή η συμφωνία, τα 4 από τα συνολικά 12 τάνκερ MR της World Tankers θα περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο pool.

    Την ενίσχυση του pool με «αρκετά άλλα πλοία» επιβεβαίωσε και ο διευθύνων σύμβουλος Soren Huscher, μιλώντας στο TradeWinds, χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένα πλοία, ενώ αποκάλυψε το όραμά του για το Norient Product Pool.

    «Ενδιαφερόμαστε για την επέκταση του βραχυχρόνιου στόλου μας από handy και MR και πιστεύουμε ότι είμαστε μία ελκυστική πρόταση για ιδιοκτήτες που θέλουν να επαναναυλώσουν πλοία», δήλωσε ο Huscher, που είναι επικεφαλής του pool από το 2005 που δημιουργήθηκε.

    «Με τις προκλήσεις μπροστά μας το 2019, πιστεύω ότι οι πλοιοκτήτες θα επωφεληθούν από το να έχουν πλοιοκτήτες με παρόμοιες σκέψεις ως ναυλωτές των πλοίων τους», πρόσθεσε ο ίδιος.

    Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο διευθύνων σύμβουλος της Norden είχε δηλώσει αισιόδοξος ότι η ανάκαμψη στην αγορά των τάνκερ θα βοηθήσει την εταιρεία να καταγράψει κερδοφορία και το 2019, για τρίτο συνεχόμενο έτος.

    Η Norden διαθέτει στον στόλο της 60 τάνκερ, από handysizes έως LR1, και 45 πλοία ξηρού φορτίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οι κορυφαίες, σε αξία στόλου, ελληνικές εισηγμένες ναυτιλιακές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:   Οι ναυτιλιακές -και μία ελληνική- που αγόρασαν τα περισσότερα μεταχειρισμένα containerships το 2018

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Αθ. Φειδάκης: Ένεση ρευστότητας 5 εκατ. δολαρίων για την Globus Maritime



    ΣΧΟΛΙΑ