• Ναυτιλία

    Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου: Νέες θέσεις εργασίας και δημιουργία υπεραξιών ύψους €20 εκατ. για την οικονομία της περιοχής

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Το λιμάνι στο Λαύριο - Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου

    Το λιμάνι Λαυρίου


    Μία από τις κινήσεις, είναι και η συμφωνία του ΟΛΛ με την Celestyal Cruises για να χρησιμοποιήσει το λιμάνι ως βάση μέσα στη χρονιά.

    Αύξηση κερδοφορίας, νέες θέσεις εργασίας και δημιουργία υπεραξιών ύψους 20 εκατ. ευρώ για την οικονομία του Λαυρίου, είναι οι στόχοι που θέτει ο Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου για το 2021.

    Μία από τις κινήσεις, είναι και η συμφωνία του ΟΛΛ με την Celestyal Cruises για να χρησιμοποιήσει το λιμάνι ως βάση μέσα στη χρονιά.

    Όσον αφορά τα οικονομικά στοιχεία του 2020 στον προϋπολογισμό είχε γίνει πρόβλεψη για κέρδη (ισοζύγιο) 752.000 ευρώ. Το αποτέλεσμα που επετεύχθη είναι 990.000 ευρώ, ήτοι 31,6 % πάνω από τον στόχο. Το αυξημένο αυτό αποτέλεσμα θα ήταν ακόμη υψηλότερο κατά 115.000 ευρώ, έσοδα που δεν εισπράχθηκαν από παραχωρησιούχους, σύμφωνα με τις κυβερνητικές εντολές λόγω πανδημίας, χωρίς να υπολογιστούν οι απώλειες από τη συρρίκνωση της ακτοπλοΐας.

    Συνοπτικά αναφέρεται ότι ενώ εκδόθηκαν στο σύνολο του έτους τιμολόγια συνολικής αξίας 4.434.000 ευρώ, οι εισπράξεις (εξαιρουμένων των επιστροφών ΦΠΑ) ανήλθαν στο ποσό των 6.050.000 ευρώ. Ουσιαστικά, το υπερβάλλον ποσό αφορά εισπράξεις παλαιότερων οφειλών.

    Επίσης με αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου έγιναν δεκτά τα αιτήματα βοήθειας πολλών φορέων, που λόγω της πανδημίας και της οικονομικής δυσπραγίας είχαν μεγάλη ανάγκη.

    Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη στήριξη του Κέντρου Υγείας Λαυρίου, στα αιτήματα του οποίου ανταποκριθήκαμε επανειλημμένως.

    Πέραν των εκπτώσεων επί των ενοικίων των παραχωρησιούχων, σύμφωνα με τις κυβερνητικές αποφάσεις, υπήρξε στενή συνεργασία με τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος αποφασίζοντας επιπλέον παραχωρήσεις δωρεάν χώρων.

    Παράλληλα σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Νόμου, ο ΟΛΛ ΑΕ εναρμονίστηκε πλήρως με τις απαιτήσεις GDPR και πιστοποιήθηκε κατά ISO 27001 για πρώτη φορά στην ιστορία του.

    Υποδομές

    Κατασκευάστηκε μία ακόμη ράμπα ακτοπλοΐας, δεδομένου ότι από την άνοιξη του 2021 θα ελλιμενίζονται δύο ακόμη ακτοπλοϊκά πλοία στο λιμάνι, ενώ θα κλείσει ο χώρος της Κρουαζιέρας.

    Εγκαταστάθηκε ολοκληρωμένο software παρακολούθησης του Τομέα Σκαφών Αναψυχής, διασφαλίζοντας τα έσοδα του ΟΛΛ ΑΕ για κάθε σκάφος που εισέρχεται στον Τομέα αυτόν.

    Ολοκληρώθηκε η ιστοσελίδα του ΟΛΛ ΑΕ, που αποτελεί πλέον εργαλείο πώλησης.

    Αξιοποιήθηκε ο εγκαταλελειμμένος χώρος του Οικοδομικού Τετραγώνου 2 και διαμορφώθηκε κατάλληλα για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών, αποφέροντας σημαντικά έσοδα στον ΟΛΛ ΑΕ.

    Απομακρύνθηκαν περίπου 20 εγκαταλελειμμένα σκάφη.

    Ανακτήθηκε η άδεια οικοδομής του Επιβατικού Σταθμού, ο οποίος με την τοποθέτηση των μετασχηματιστών (ολοκληρώθηκε ήδη) που χρηματοδοτήθηκαν από το ΠΔΕ, θα επιτρέψουν τη σύνδεση του κτιρίου με τη Μέση Τάση ηλεκτρικού ρεύματος (10 χρόνια μετά την κατασκευή του).

    Ολοκληρώθηκε η διάνοιξη του περιφερειακού δρόμου εκτός του Εμπορικού Τομέα, ώστε να υπάρχει απρόσκοπτη πρόσβαση στον χώρο διαχείμασης σκαφών μετά την εφαρμογή του υποχρεωτικού Κώδικα ISPS στον Εμπορικό Τομέα.

    Ανανεώθηκαν τα φωτιστικά σώματα στη Χερσαία Ζώνη και στον Τομέα Ακτοπλοΐας.

    Ανατέθηκε η μελέτη νομιμοποίησης και έκδοσης άδειας οικοδομής για το ιστορικό κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΠΕΤΡΙΝΟ».

    Διαβάστε επίσης

    Βακάκης-Διαμαντίδης: Σε «θολά» νερά η επένδυση του Mr Jumbo στη ναυτιλία

    Κίνηση ματ στο asset play από τον Μάριο Ηλιόπουλο: Αγόρασε 4 κρουαζιερόπλοια που πριν την κρίση άξιζαν 500 εκατ. δολάρια

    «Έκρηξη» των ναύλων στα LNG Carriers: Ποιοι Έλληνες εφοπλιστές κερδίζουν – Όλα τα ονόματα



    ΣΧΟΛΙΑ