• Ναυτιλία

  ΟΛΠ: To νέο Car Terminal με 5.300 επιπλέον θέσεις Ι.Χ. καθιστά το λιμάνι του Πειραιά κόμβο

  Ο πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. Yu Zeng Gang, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο πρέσβης της Κίνας Σιάο Τζουντσένγκ

  Ο πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. Yu Zeng Gang, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο πρέσβης της Κίνας Σιάο Τζουντσένγκ


  Το 80% των Ι.Χ. Αυτοκινήτων που έρχονται στο λιμάνι του Πειραιά προορίζονται για την εγχώρια αγορά και μόνο το 20% προωθείται  σε άλλες χώρες.

  Το νέο Car Terminal, που διαθέτει 5.300 θέσεις για αυτοκίνητα, προστίθενται και στις θεσεις στην παλιά προβλήτα που μπορεί να φιλοξενήσει άλλα 6.700 αυτοκίνητα.

  Το νέο έργο εγκαινιάστηκε σήμερα το πρωί και εκτείνεται σε μια έκταση 40.000 τ.μ.

  Η συνολική επένδυση προσέγγισε τα 20 εκατομμύρια ευρώ και η εταιρεία ΤΕΚΑΛ, του Παναγιώτη Ψαλτάκου το εκτέλεσε.

  Στην τελετή παραλαβής του έργου, πρώτος μίλησε ο Υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος υπογράμμισε ότι ενισχύεται με αυτή την επένδυση η πρωτοκαθεδρία της χώρας μας στην ναυτιλία και η διαμόρφωση της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης με ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

  Στη συνέχεια, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης τόνισε στον χαιρετισμό του ότι όπως συνέβη με το λιμάνι του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης με την παραχώρηση λιμενικών υποδομών η ίδια πολιτική θα εφαρμοστεί και με τα λιμάνια της Καβάλας Ηγουμενίτσας Βόλου και Ηρακλείου για να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά γεωπολιτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας και πρόσθεσε ότι η επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά έχει αποδειχθεί επωφελής για την ανάπτυξη της χώρας μας και το συμφέρον των εργαζομενων και ως εκ τούτου η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα στους επενδυτές.

  Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας, αναλύοντας την πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της αναβάθμισης των υποδομών της χώρας μας, είπε ότι στο πλαίσιο αυτό η υλοποίηση των υποχρεωτικών επενδύσεων του ΟΛΠ μια από τις οποίες είναι η επέκταση του car terminal για επιπλεον 5.300 αυτοκινήτων θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα για διακίνηση διαμετακόμιση και αποθήκευση οχημάτων.

  Ο πρέσβης της Κίνας Σιάο Τζουντσένγκ στον χαιρετισμό του εστίασε στην συνολική εμπορική συνεργασία μεταξύ των δυο χωρων.

  Τέλος, ο πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. Yu Zeng Gang περιέγραψε την σημασία του έργου επέκτασης για την αναπτυξη της λειτουργίας του λιμανιού και την οικονομική συμβολή στην τοπική κοινωνία και υπογράμμισε ότι το λιμάνι του Πειραιά προσφέρει το 1,65% στο συνολικό ΑΕΠ της χώρας.

  Οι Σταθμοί Αυτοκινήτων ΟΛΠ αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα διαμετακόμισης αυτοκινήτων για την Ανατολική Μεσόγειο, τη Μαύρη Θάλασσα και τη Βόρειο Αφρική. Εκτός από την φορτοεκφόρτωση και αποθήκευση καινούργιων αυτοκινήτων, στους Σταθμούς Αυτοκινήτων ΟΛΠ διακινούνται όλα τα είδη τροχοφόρων εμπορευμάτων, όπως μηχανήματα, φορτηγά, mafi, trailers κτλ. καθώς και γενικό φορτίο.

  Στον κατάλογο των πελατών των Σταθμών Αυτοκινήτων περιλαμβάνονται πλέον οι περισσότερες από τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες διακινούν μέσω αυτού περισσότερα από 260.000 οχήματα το χρόνο.

  Μετά την πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών του ΟΛΠ στην COSCO Pacific Ltd. στα μέσα του 2016, οι Σταθμοί Αυτοκινήτων ΟΛΠ εξελίσσονται ραγδαία κρατώντας υψηλά τα επίπεδα ποιότητας εξυπηρέτησης και μηδενικά τα ποσοστά ζημιών.

  Πλεονεκτήματα

  • Άμεση  εξυπηρέτηση των πλοίων κατά την άφιξη τους χωρίς καθυστερήσεις.
  • Συνεχής λειτουργία (24×7) όλο το χρόνο.
  • Πιστοποίηση Διεθνών Προτύπων ISO 9001:2015 (Διαχείρισης Ποιότητας), ISO 14001:2015 (Περιβαλλοντικής Διαχείρισης) και ISO 50001:2018 (Ενεργειακή Διαχείριση)
  • Εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό.
  • Σχεδόν μηδενικός δείκτης ζημιών.
  • Ανταγωνιστικά κλιμακωτά τιμολόγια και 7 μέρες ελεύθερης αποθήκευσης των transshipment οχημάτων.
  • Παραγωγικότητα  υψηλότερη του μέσου όρου.
  • Ευνοϊκές κλιματολογικές συνθήκες όλο τον χρόνο.
  • Λειτουργία με  βάση τους κανόνες φύλαξης ISPS.
  • Διαφύλαξη (24×7) και ηλεκτρονικά μέσα συνεχούς καταγραφής.
  • 5 θέσεις εξυπηρέτησης πλοίων με μέγιστο βύθισμα 11m.
  • Δυνατότητα διαμετακόμισης αυτοκινήτων μέσω της σιδηροδρομικής σύνδεσης.
  • Ολοκληρωμένο σύστημα λιμενικών υπηρεσιών (παροχή νερού, διαχείριση αποβλήτων, κ.α.)
  • Ειδική περιοχή για βαρέα οχήματα.
  • Σταθμός φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων.
  Νίκος Παπαναστασιου και Θανάσης Καρλης
  Νίκος Παπαναστασιου και Θανάσης Καρλης
  Ο πρόεδρος του ΟΛΠ, Νεκτάριος Δεμενόπουλος και Γιάννης Μώραλης
  Ο πρόεδρος του ΟΛΠ, Νεκτάριος Δεμενόπουλος και Γιάννης Μώραλης
  Λουκάς Σιγάλας, Διευθύνων Σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών
  Λουκάς Σιγάλας, Διευθύνων Σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών

  Διαβάστε επίσης:

  Περιορίστηκαν στα 428 εκατ. δολάρια τα έσοδα της Διώρυγας του Σουέζ τον Ιανουάριο

  Capital Gas (Βαγγέλης Μαρινάκης): Ναυπηγεί άλλα δύο πλοία αξίας 152,5 εκατ. δολαρίων

  Γιάννης Μώραλης: Συνάντηση με τον Χρήστο Στυλιανίδη – Τι συζήτησαν  ΣΧΟΛΙΑ