ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η ναυτιλιακή εταιρεία πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Contships Logistics Corp., του Νίκου Πατέρα, με στόλο 27 πλοίων, υπέγραψε συμβάσεις χρονοναύλωσης με τις εταιρείες ναυτιλίας εμπορευματοκιβωτίων CMA CGM, ZIM, COSCO και Unifeeder.
Η εταιρεία πρόσφατα ολοκλήρωσε συμβάσεις για έξι πλοία με ημερήσια τιμή μεταξύ 16.500 και 21.500 δολαρίων.
Αναλυτικότερα το Contship Art ανανεώθηκε με την ZIM με ημερήσια τιμή 18.600 δολάρια για περίοδο 22-26 μηνών, ενώ το Contship Cub ανανεώθηκε με CMA CGM με ημερήσια τιμή 16.500 δολάρια για περίοδο 22-26 μηνών.
Η Day Contship ανανεώθηκε με την COSCO στην ημερήσια τιμή των 19.900 δολαρίων για περίοδο 24-26 μηνών και το Τζιν Contship ανανεώθηκε με την CMA CGM στην ημερήσια τιμή των 21.500 δολαρίων για περίοδο 23-25 μηνών.
Επιπλέον, το Contship Luv ορίστηκε με την Unifeeder στην ημερήσια τιμή των 16.750 δολαρίων για περίοδο 14-16 μηνών, ενώ ο Όρκος Contship ανανεώθηκε με την Unifeeder στην ημερήσια τιμή των 16.750 δολαρίων για περίοδο 14-16 μηνών.
Από την 1η Ιουλίου, και όπως έχει προσαρμοστεί ώστε να συμπεριλάβει όλα τα πρόσφατα στοιχεία, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο εσόδων από εξασφαλισμένα έσοδα του ομίλου ανέρχεται σε 240,7 εκατομμύρια δολάρια, εκτιμώμενο με βάση την τελευταία ημερομηνία επαναπαράδοσης κάθε πλοίου.
Για τα 27 πλοία που ανήκουν στον όμιλο, από την 1η Ιουλίου 2026, έχουν συναφθεί 4.854 ημέρες για την περίοδο από 1η Ιουλίου 2026 έως 31 Δεκεμβρίου 2026, που αντιπροσωπεύουν κάλυψη 98% ναύλωσης, μετά την εφαρμογή όλων των πρόσφατων συμβάσεων, όπως αποκαλύφθηκε παραπάνω.
Η εταιρεία επίσης στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους πούλησε πέντε πλοία: Contship Ray, Contship Max II, Contship Ono, Contship Eve II, τα οποία παραδόθηκαν στους νέους ιδιοκτήτες τους τον Ιανουάριο του 2026 και το Contship Vie παραδόθηκε στον νέο ιδιοκτήτη του τον Φεβρουάριο του 2026.
Τα συνολικά ακαθάριστα έσοδα από αυτές τις πωλήσεις πλοίων, προ οποιωνδήποτε προμηθειών και εξόδων που σχετίζονται με την πώληση, ανήλθαν σε 59 εκατομμύρια δολάρια.
Ο όμιλος δεν πραγματοποίησε καμία αγορά πλοίων κατά τη διάρκεια του εξαμήνου που έληξε στις 30 Ιουνίου 2026.
Διαβάστε επίσης
Τράπεζα Κύπρου: «Χρυσή» επιστροφή στους μετόχους – Μέρισμα έως 90% των κερδών και στόχος το 100%
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Paramount: Στα 6,91 δισ. δολάρια τα έσοδα λόγω streaming και σινεμά – Επιμένει στη συμφωνία με τη Warner Bros.
- Axios: Η συμφωνία που διαπραγματεύονται ΗΠΑ – Ιράν – Ομάν για το Ορμούζ
- Ocean Network Express: Πρόβλεψη για κέρδη 900 εκατ. δολαρίων
- Τραμπ: Το Ορμούζ «θα ανοίξει πολύ σύντομα» ή το Ιράν θα υποστεί «πολύ δυνατά» πλήγματα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.