Ναυτιλία

Ν. Παπανικολάου: «Εγκρίθηκε από την διυπουργική επιτροπή το σχέδιο εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης με εργαζόμενους των Ναυπηγείων Ελευσίνας


Την προσεχή εβδομάδα, εκτός απροόπτου, θα κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, Νίκος Παπανικολάου, οι συνδικαλιστές είχαν ενημέρωση αμέσως μετά την διυπουργική συνάντηση.

Ο πρόεδρος Νίκος Παπανικολάου, για τη σύσκεψη των υπουργών, ανακοίνωσε τα εξής:

«Σήμερα όπως ήταν αναμενόμενο και είχαμε ανακοινώσει και εχθές, ολοκληρώθηκαν όλες οι σχετικές εργασίες μέσω ευρείας διυπουργικής επιτροπής.
Παρών ήταν ο παρά τώ Πρωθυπουργό,  οι κκ Γεραπετριτης και Σκέρτσος Υπουργοί Επικρατείας και ο Υπουργός Ανάπτυξης και θεματοφύλακας τής επένδυσης κ.κ Γεωργιάδης ο πρόεδρος της ΟΝΕΧ κ. Ξενοκώστας καθώς και οι υπηρεσιακοί παράγοντες που εμπλέκονται με την εξυγίανση του Ναυπηγείου Ελευσίνος.

Ο Υπουργός μας ενημέρωσε στην συνάντηση πού είχαμε πώς ο νόμος εγκρίθηκε επί τής αρχής και είναι πλέον στα χέρια της νομοθετικής διαδικασίας όπως προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής. Την επόμενη εβδομάδα θα ενημερωθούμε για την ακριβή ημερομηνία που θα ψηφιστεί από την Βουλή των Ελλήνων, η νομοθεσία για την εξυγίανση των Ναυπηγείων μας.

Προχωράμε με βάση πλάνο ισχυρό, με βάση την αλήθεια και με γνώμονα την προάσπιση της συμφωνίας μας με την ΟΝΕΧ που όλοι συμφωνήσαμε, την επαναλειτουργία του ναυπηγείου μας και το οριστικό κλείδωμα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας των δυνάμεων αδράνειας που διέλυσαν τα ναυπηγεία μας, εξαθλίωσαν του εργαζόμενους για ίδια οφέλη και σκοπούς. Δεν ξεχνούμε ποτέ αλλά βαδίζουμε μόνο μπροστά. Τέλος με το χθες!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Την άλλη εβδομάδα τα επόμενα ευχάριστα και άλλη μια κατάκτηση μας ολοκληρώνεται.

Η ψήφιση του νόμου της ONEX Elefsis Shipyards, είναι γεγονός».ΣΧΟΛΙΑ