• Ναυτιλία

    Ν. Μουνδρέας: Η NGM Εnergy πούλησε και δεύτερο τάνκερ παλαιάς κατασκευής

    • Δανάη Στρατή
    Μουνδρέας

    Ο Νίκος Μουνδρέας με τα παιδιά του Γιώργο και Ναταλία


    Στην πώληση ενός τάνκερ VLCC παλαιάς κατασκευής -το δεύτερο από τις αρχές του έτους- προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες η ναυτιλιακή NGM Energy, συμφερόντων της οικογένειας Μουνδρέα.

    Πρόκειται για το χωρητικότητας 299,000-dwt δεξαμενόπλοιο Victory I (κατασκευής 2001), το οποίο, κατά τις ίδιες πηγές, περιλαμβάνεται πλέον στο στόλο της Royal Express Ship Management, με έδρα το Ντουμπάι, η οποία το διαχειρίζεται για λογαρισμό της Sunrise Maritime, με έδρα το Μπελίζ.

    Το πλοίο έχει μετονομαστεί σε Dante ενώ η τιμή πώλησης εκτιμάται ότι ανήλθε στα 26,5 εκατ. δολάρια.

    Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που η NGM πουλά πλοίο της σε εταιρεία συνδεδεμένη με την Royal Express.

    Τον περασμένο Μάιο η ελληνική ναυτιλιακή είχε πουλήσει το χωρητικότητας 299,100-dwt τάνκερ Vida (κατασκευής 2003) σε μία ακόμη εταιρεία με έδρα το Μπελίζ, την Felix Maritime. Κατά την παράδοση του τον Ιούνιο, το εν λόγω πλοίο βρέθηκε προς διαχείριση στο στόλο της Royal Express, με την ονομασία Dalton.

    Οι ιδιοκτήτες της Royal Express και της Sunrise Maritime δεν είναι γνωστοί και σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο εταιρείες δραστηριοποιούνται λίγο χρονικό διάστημα στη ναυτιλιακή αγορά. Τα στοιχεία που υπάρχουν στην εταιρική ιστοσελίδα της Royal Express είναι περιορισμένα και δεν υπάρχουν πληροφορίες στο ιστορικό της, τα στελέχη της και το στόλο που διαχειρίζεται.

    Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο Vida, σύμφωνα με την Allied Shipbroking πουλήθηκε έναντι 25,75 εκατ. δολαρίων. Η NGM Energy είχε αποκτήσει το πλοίο τον Οκτώβριο του 2018 έναντι 22,8 εκατομμυρίων δολαρίων και κατέγραψε κέρδος από τη συγκεκριμένη συναλλαγή.

    Μετά την πώληση των δύο VLCC η ναυτιλιακή έχει πλέον το στόλο της δύο ακόμη πλοία της ίδια χωρητικότητας.

     



    ΣΧΟΛΙΑ