• Ναυτιλία

    MSC Cruises: Στόχος να ηλεκτροδοτούνται τα κρουαζιερόπλοιά της από την ξηρά

    MSC Cruises

    MSC Cruises


    Το νέο σχέδιο της MSC για το 2024-2026, έχει ως στόχο τον εφοδιασμό των κρουαζιεροπλοίων της από το παράκτιο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας ενώ βρίσκονται σε λιμάνια.

    Το σχέδιο περιλαμβάνει τη χρήση της υπηρεσίας σε τουλάχιστον πέντε από τα κύρια ιταλικά λιμάνια, σε σύνολο 15 που κλιμακώνεται από την εταιρεία, υπό την προϋπόθεση ότι θα πραγματοποιηθεί το έργο ηλεκτροδότησης των αποβάθρων, που ξεκίνησε η ιταλική κυβέρνηση, το οποίο προβλέπει τη χρηματοδότηση των χερσαίων έργων μέσω των κονδυλίων του Pnrr.

    Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης τα ακόλουθα λιμάνια: Βαρκελώνη και Βαλένθια στην Ισπανία, Stavanger και Norfjordied στη Νορβηγία, Μαϊάμι στις ΗΠΑ, Κοπεγχάγη στη Δανία, Μασσαλία στη Γαλλία, Ρότερνταμ στην Ολλανδία, Βαλέτα στη Μάλτα και Στοκχόλμη στη Σουηδία.

    Από τον Φεβρουάριο του 2023, τα πλοία της MSC Cruises έχουν χρησιμοποιήσει με επιτυχία την ηλεκτροδότηση των πλοίων της από την ξηρά στα λιμάνια του Σαουθάμπτον, στο Ηνωμένο Βασίλειο και του Κρίστιανσαντ, στη Νορβηγία, και αργότερα αυτό το καλοκαίρι η εταιρεία θα δοκιμάσει τις εγκαταστάσεις στο νορβηγικό λιμάνι Haugesund.

    Φέτος, προγραμματίζονται άλλες πρωτοβουλίες στην Ευρώπη για μια σειρά πλοίων της MSC Cruises στο Bergen και στο Alesund στη Νορβηγία και στο Warnemunde στη Γερμανία. Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει επίσης ηλεκτρική ενέργεια από την ξηρά στα γερμανικά λιμάνια του Αμβούργου από τον προσεχή χειμώνα και του Κιέλου το καλοκαίρι του 2024.

    Η MSC Cruises υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης με την Cruise Baltic πέρυσι για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας από την ξηρά στην περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας. Η Cruise Baltic έχει 32 λιμάνια και προορισμούς στην περιοχή της που έχουν δεσμευτεί να αυξήσουν τον αριθμό των εγκαταστάσεων ηλεκτρικής ενέργειας που βασίζονται στην ξηρά.

    Από το 2017, όλα τα νέα πλοία της MSC Cruises είναι εξοπλισμένα με δυνατότητα ηλεκτροδότησης των πλοίων της στην ξηρά και, μαζί με τις μετασκευές που ολοκληρώθηκαν σε άλλα πλοία, το 67% του στόλου της εταιρείας είναι εξοπλισμένο με αυτήν την τεχνολογία.

    Διαβάστε επίσης:

    Πέτρος Παππάς: Ο Έλληνας ναυτικός ακριβότερος κατά 120 δολ. την ημέρα από τον Φιλιππινέζο

    Celestyal: H Janet Parton ανέλαβε αντιπρόεδρος για Ην. Βασίλειο, Ευρώπη και Αυστραλία

    Πάνος Λασκαρίδης: Το ελληνικό νηολόγιο πνέει τα λοίσθια



    ΣΧΟΛΙΑ