• Ναυτιλία

    Μάριος Ηλιόπουλος: Πρωτοβουλία για τα παιδιά της Γάζας – Στη διάθεση του ΟΗΕ ταχύπλοο πλοίο του

    Μάριος Ηλιόπουλος, εφοπλιστής SEAJETS

    Μάριος Ηλιόπουλος, εφοπλιστής SeaJets


    Το πλοίο της Seajets, Champion Jet 1, βρίσκεται στο λιμάνι της Λεμεσού και σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μάριος Ηλιόπουλος διαμήνυσε στις υπηρεσίες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, καθώς και σε άλλες Διπλωματικές Αποστολές, ότι διατίθεται να μεταφέρει από τις ακτές της Γάζας προς την Κύπρο ή όπου άλλου του ζητήσουν παιδιά ή ακόμη και τραυματίες.

    Το ταχύπλοο σκάφος έχει μεταφορική ικανότητα 1.000 ατόμων, αναπτύσσει ταχύτητα 38 κόμβων, ενώ οι Έλληνες ναυτικοί, οι οποίοι συμμετέχουν σε αυτή την αποστολή είναι ψυχολογικά έτοιμοι να βοηθήσουν τα δοκιμαζόμενα παιδιά από τις πολεμικές συρράξεις.

    Ο Μάριος Ηλιόπουλος, έχει αποδείξει και στο παρελθόν τις ευαισθησίες του και τα γρήγορα αντανακλαστικά του σε παρόμοιες περιπτώσεις. Να θυμίσουμε ότι στους σεισμούς της Τουρκίας προσέφερε 1 εκατ. ευρώ για τους σεισμοπαθείς, ενώ και σε άλλες περιπτώσεις έχει συντρέξει ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

    Οι δυνατότητες του πλοίου είναι τέτοιες που μπορεί να μεταφέρει σε λίγες ημέρες χιλιάδες παιδιά που χρήζουν βοηθείας σε ασφαλές προορισμό. Η εντολή του Μάριου Ηλιόπουλου, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι αν απαιτηθεί μπορεί να στείλει και άλλα πλοία για να συμμετάσχουν σε μια μαζική ανθρωπιστική αποστολή.

    Διαβάστε επίσης

    Νετανιάχου: Δεν υπάρχει μέρος στη Γάζα που δεν θα φτάσει το Ισραήλ

    Τηλεφωνική επικοινωνία Μελόνι-Ερντογάν: Συζήτησαν για την κρίση στην Μέση Ανατολή



    ΣΧΟΛΙΑ