ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σύμφωνα με τροπολογία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μειώνονται κατά 50% τα λιμενικά τέλη των λιμανιών για χρονικό διάστημα ενός έτους, από την 1η Μαΐου 2025.
Σύμφων με πληροφορίες, η μείωση αυτή σχετίζεται με την προσπάθεια περιορισμού των αυξήσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και η απόφαση ελήφθη εν όψει της τουριστικής περιόδου.
Η σχετική τροπολογία προβλέπει ότι μειώνονται κατά ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%) από την 1η.5.2025 και για χρονικό διάστημα ενός έτους:
Το ειδικό ανταποδοτικό τέλος χρήσεως λιμένα υπέρ των φορέων διοίκησης και εκμετάλλευσης των λιμένων επιβίβασης και αποβίβασης, για τους επιβάτες των πάσης φύσεως επιβατηγών, επιβατηγών – οχηματαγωγών και υδροπτερύγων πλοίων γραμμών εσωτερικού.
Το τέλος χρήσης λιμένα οχημάτων επιβιβαζομένων ή αποβιβαζομένων σε πλοίο ή από πλοίο γραμμών εσωτερικού, χωρίς να θίγονται τα τέλη επιβατών.
Τα μνημονευόμενα ανταποδοτικά δικαιώματα προσόρμισης. παραβολής, πρυμνοδέτησης και ελλιμενισμού των επιβατηγών πλοίων, πλην κρουαζιερόπλοιων.
Διαβάστε επίσης:
Enterprise Greece: Αύξηση 37,4% στις εξαγωγές ελληνικών καλλυντικών την περίοδο 2021 – 2024
Αποκατάσταση παράλυσης προσωπικού νεύρου
Τραμπ: «Βουτιά» και στις μετοχές των φαρμακευτικών μετά τις απειλές για δασμούς στον κλάδο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Celestyal: Επιτυχής αναχρηματοδότηση και επιτάχυνση της αναπτυξιακής της στρατηγικής
- «Γίνε δωρητής βάρους – Δώσε βάρος στην υγεία σου»: Πρεμιέρα για την εκστρατεία ενημέρωσης της Novo Nordisk Hellas για την παχυσαρκία
- H θερινή φωτογράφιση της ολλανδικής βασιλικής οικογένειας στον κήπο του Huis ten Bosch
- Χρηματιστήριο: Ποιοι αγοράζουν, ποια χαρτιά και γιατί
