ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς τα έργα αποκατάστασης στις λιμενικές εγκαταστάσεις της Μυκόνου με στόχο, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Λιμενικού Ταμείου, να καταστήσουν τις περιοχές κατασκευής τους περισσότερο λειτουργικές και ασφαλείς για τους χρήστες.
Συγκεκριμένα, τα έργα που κατασκευάστηκαν αφορούν στη Μαρίνα Τούρλου και στο παλιό λιμάνι του νησιού και περιλάμβαναν την επισκευή της ανατολικής γωνίας της νησίδας της Μαρίνας και την κατασκευή κοιτόστρωσης σε όλη την νησίδα ώστε να καταστεί ασφαλής η μεταφορά επιβατών με θαλάσσια μέσα.
Και τα δύο έργα κατασκευάσθηκαν με χερσαία μέσα και δεν διακόπηκε καθόλου η λειτουργία της μαρίνας αλλά και η ναυσιπλοΐα εντός αυτής.
Σε ότι αφορά στο παλιό λιμάνι αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα υποσκαφών που υπήρχαν στην περιοχή προσέγγισης των σκαφών μεταφοράς επιβατών στην βόρεια γωνία του παλιού λιμένα (Γιώτ Κλάμπ). Το σημείο επισκευής έχει μεγάλη επισκεψιμότητα λόγω της χρήσης του χώρου αυτού για θαλάσσια επικοινωνία με το νέο λιμάνι. Παράλληλα, επισκευάστηκε το ακρομώλιο του προβλήτα «Άη Νικολάκη» μπροστά στο Δημαρχείο Μυκόνου και σε μήκος 15 μ περίπου που παρουσίαζε επίσης υπόσκαφα αλλά και είχε υπάρξει αλλοίωση της επιπεδότητας ανωδομής και ήταν επικίνδυνη για τους επισκέπτες του σημείου αυτού. Ο χώρος χρησιμοποιείται κυρίως για ελλιμενισμό μικρών και αλιευτικών σκαφών.
Έμπειρη καταδυτική ομάδα συνεργάσθηκε με συνεργείο εξειδικευμένο σε κατασκευές λιμενικών έργων για την επισκευή αυτών των έργων.
Σε δήλωση του ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μυκόνου Αθ. Κουσαθανάς – Μέγας ανέφερε: «Έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι βασική μας μέριμνα είναι να επεμβαίνουμε όπου κρίνεται απαραίτητο και να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για να βελτιώνουμε συνεχώς τη λειτουργικότητα και την ασφάλεια των λιμενικών εγκαταστάσεων του νησιού μας.
Η Μύκονος οφείλει να αποτελεί πρότυπο θαλάσσιου σταθμού εισόδου για να εξυπηρετεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες της. Τα έργα που προγραμματίζουμε και εκτελούμε γίνονται με βάση τις πιο σύγχρονες και αποτελεσματικές μεθόδους συντήρησης και επισκευής, όπως αρμόζει στη φήμη ενός προορισμού με παγκόσμια αναγνώριση και απήχηση».
Διαβάστε επίσης
Ολοκληρώθηκαν ασφαλτοστρώσεις στα Καμίνια και στην Παλαιά Κοκκινιά από τον Δήμο Πειραιά
Στις 5 Φεβρουαρίου το ναυτιλιακό συνέδριο της Capital Link
Εγκαίνια της έκθεσης «Mediterranea: Εικόνες μιας αρχαίας και σύνθετης θάλασσας στο Ίδρυμα Ευγενίδου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- AstraZeneca: Το στοίχημα των 80 δισ., οι νέοι βιοδείκτες και τα μόρια «game changers» για την παχυσαρκία
- Οι δημοφιλείς και ο κυρίαρχος ΚΜ, τα βραβεία της Eurobank, ο κόλακας του πρωθυπουργού, ο σάλος με γαλάζια βουλευτίνα και το μπρα ντε φερ Αντώνη – Σταύρου
- Χρηματιστήριο: Αναταράξεις από το πετρέλαιο στα 100 δολ. και τα δάνεια «κατσαρίδες» – Τι καθορίζει την επενδυτική στρατηγική πια
- Τα μηνύματα Μητσοτάκη – Γιατί θα κάνει εκλογές το 2027, τα νέα μέτρα και η σταθερότητα που περνάει μέσα από την αυτοδυναμία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.