• Ναυτιλία

    Κ. Κωνσταντακόπουλος: Επτά πλοία για το στόλο της Costamare και πολυετή ναυλοσύμφωνα. Όλες οι λεπτομέρειες

    costamare

    Κωστής Κωνσταντακόπουλος, Επικεφαλής COSTAMARE


    Με πέντε νεότευκτα και δύο μεταχειρισμένα πλοία ενισχύει το στόλο της η ναυτιλιακή Costamare, συμφερόντων του εφοπλιστή Κωνσταντίνου Κωνσταντακόπουλου, εξασφαλίζοντας παράλληλα και τις μακροχρόνιες ναυλώσεις τους.

    Συγκεκριμένα, η εταιρία παρήγγειλε πέντε νεότευκτα containerships από τα ναυπηγεία Jiangsu Yangzijiang Shipbuilding Group, χωρητικότητας περίπου 12,690 TEU έκαστο.

    Τα πλοία αναμένεται να παραδοθούν μεταξύ του δεύτερου τριμήνου 2020 και του δεύτερου τριμήνου 2021 και αμέσως θα ξεκινήσει η 10ετής χρονοναύλωση τους στην Yang Ming Marine Transport Corp.

    Παράλληλα, η Costamare προχώρησε τον Ιούνιο σε συμφωνία εξαγοράς δύο μεταχειρισμένων πλοίων χωρητικότητας 5,000 TEU και κατασκευής 2013. Πρόκειται για τα containerships  c/v Megalopolis και c/v Marathopolis, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν στην εταιρία το αργότερο μέχρι το Σεμπτέμβριο 2018. Αμέσως μετά θα ναυλωθούν στην  Maersk Line για επτά χρόνια.

    Οι εξαγορές αναμένεται αρχικά να χρηματοδοτηθούν με μετρητά. Ταυτόχρονα, η ναυτιλιακή βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις  με ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για να εξασφαλίσει χρηματοδότηση των κινήσεων της.

    Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρίας Γρηγόρης Ζήκος επισήμανε: “Είμαστε ευχαριστημένοι που επεκτείναμε την αξιόλογη σχέση μας με την Yang Ming μέσω της ολοκλήρωσης της τελευταίας μας συμφωνίας. Την ίδια ώρα, ανανεώνουμε το στόλο μας με μοντέρνα, μεταχειρισμένα πλοία, τα οποία δεσμεύονται με επταετή ναύλωση στην Maersk Line. Συνολικά αυτές οι συναλλαγές μας παρέχουν επιπλέον έσοδα περίπου 650 εκατ. δολ. και περαιτέρω επέκταση της κάλυψης των συμβάσεων μας σε σχεδόν 4 χρόνια”.

    Γρηγόρης Ζήκος
    Γρηγόρης Ζήκος. CFO Costamare

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ποιοι εφοπλιστές «πoντάρουν» στην αγορά LNG. Όλα τα ονόματα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Eυ. Πιστιόλης: Νέο deal για τον εφοπλιστή με τα ναυπηγεία Hyundai

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σε ελληνική ναυτιλιακή το… περιζήτητο capesize της NS United



    ΣΧΟΛΙΑ