• Ναυτιλία

    Υπουργείο Δικαιοσύνης ΗΠΑ: Δεν επιτρέπει την πώληση της Maersk Container Industry για 1 δισ. δολάρια στην China International Marine

    Maersk Container Industry

    Maersk Container Industry


    Η China International Marine Containers και η Maersk Container Industry εγκατέλειψαν τις συζητήσεις για την μεταβίβαση της επιχείρησης κατασκευής εμπορευματοκιβωτίων που διαρκούσαν επί ένα χρόνο μετά την έρευνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

    Το τμήμα αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας των ΗΠΑ γνωστοποίησε ότι «η εξαγορά θα είχε ενώσει δύο από τους τέσσερις προμηθευτές εμπορευματοκιβωτίων  στον κόσμο και θα είχε συγκεντρώσει περαιτέρω την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού με έλεγχο πάνω από το 90% της παραγωγής εμπορευματοκιβωτίων παγκοσμίως».

    Ο αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας Jonathan Kanter του Τμήματος Αντιμονοπωλιακών Υποθέσεων του Υπουργείου Δικαιοσύνης τόνισε: «Αυτή η εξαγορά θα είχε ως αποτέλεσμα να φέρει υψηλότερες τιμές, χαμηλότερη ποιότητα και λιγότερη ανθεκτικότητα στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού. Θα είχε ενισχύσει τη θέση της China International Marine Containers σε έναν ήδη ενοποιημένο τομέα και θα είχε εξαλείψει έναν ανταγωνιστή».

    Η Maersk θα είχε πουλήσει ένα εργοστάσιο που βρίσκεται στην Κίνα – ένα από τα ελάχιστα που δεν έχει ακόμη στα χέρια του το Πεκίνο – και το ερευνητικό τμήμα που εδρεύει στη Δανία. Το τίμημα που της εξαγοράς αναφέρθηκε ότι ήταν 1 δισ. δολάρια.

    Διαβάστε επίσης

    Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Νεάπολη Βοιών



    ΣΧΟΛΙΑ