«Η ναυτιλία χρησιμοποιείται ως όπλο, ωστόσο οι ναυλομεσίτες προσπαθούν να «διαβάσουν» την αγορά», τόνισε στο φόρουμ της Navigation, ο πρόεδρος των ναυλομεσιτών, Ιωάννης Κοτζιάς και στη συνέχεια επισήμανε:
«Η γεωπολιτική, κάθε πόλεμος, κάθε είδους αναταραχή έχει αντίκτυπο.
Το αποτέλεσμα είναι ως επί το πλείστον θετικό και η ναυτιλία χρησιμοποιείται για γεωπολιτική. Έχουμε τρία θέατρα πολέμων που πρέπει να εξετάσουμε:
Ερυθρά Θάλασσα, Μαύρη Θάλασσα και Αραβικός Κόλπος. Πρέπει να συλλέγουμε δεδομένα και να τα αναλύουμε. Τα πλοία αντιμετωπίζουν τεράστιες απειλές, έχουμε πολλά θύματα. Όλα αυτά καταλήγουν στον κίνδυνο.
Μη ασφαλίσιμο κίνδυνο, κίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή. Η ναυτιλία μπορεί να προσαρμοστεί γενικά. Η ιστορία το έχει δείξει. Η προσαρμογή συνδέεται στενά με την ενέργεια και το χρήμα. Αυτό που βλέπουμε σήμερα έχει να κάνει με το χρήμα. Ωστόσο, ακόμη και κατά τη διάρκεια του COVID, ακόμη και κατά τη διάρκεια πολέμων, η ναυτιλία συνεχίζει να κινεί τον κόσμο».
Διαβάστε επίσης:
Πυρκαγιά σε πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα – 8 ναυτικοί αγνοούνται
Λιμάνι Σαγκάης: Κατέγραψε μηνιαίο ρεκόρ με 5.1 εκατομμύρια TEU μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Anthropic: Έσοδα 16,8 δισ. δολαρίων πριν από το IPO – Γιατί οι επενδυτές ανησυχούν παρά την ισχυρή ανάπτυξη
- Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Εκτός λειτουργίας ψηφιακές υπηρεσίες – Πότε και ποιες επηρεάζονται
- Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Για την Ελλάδα και την ελληνική ναυπηγική βιομηχανία, οι αναταραχές αποτελούν μια μεγάλη ευκαιρία
- Ζελένσκι: Τέλος η ενεργειακή εκεχειρία με τη Ρωσία – Επικίνδυνη η στάση του Τραμπ υπέρ του Πούτιν
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.