• Ναυτιλία

    Ημερίδα Blue Economy in mid-2020s: from Resilience to Growth, στις 7 Απριλίου

    Ημερίδα Blue Economy in mid-2020s: from Resilience to Growth, στις 7 Απριλίου


    Σχεδόν δεκατέσσερα χρόνια από την έναρξη της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη, τρία χρόνια μετά την εμφάνιση του Covid-19 και το πρώτο lockdown στην Ελλάδα και ένα χρόνο μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, η Ελαστικότητα (Resilience) που ξεκίνησε σαν Λέξη της Χρονιάς το 2020, συνεχίζει σαν πολύ δημοφιλές στυλ διοίκησης των ιδιωτικών επιχειρήσεων αλλά και αρκετών φορέων του Δημοσίου. Ταυτόχρονα, φαίνεται ότι το ελατήριο, που παρέμενε εντελώς συμπιεσμένο στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, έχει ακόμα πολύ να αποσυμπιέσει και – παρά τη δύσκολη παγκόσμια συγκυρία – κάνει τους παράγοντες της αγοράς αρκετά αισιόδοξους.

    Στόχος της ημερίδας Blue Economy in mid-2020s: from Resilience to Growth είναι να αποτυπώσει τη σημερινή κατάσταση του οικοσυστήματος που ονομάζεται Μπλε Οικονομία, φωτίζοντας τις πιο σημαντικές κινήσεις, δράσεις και βέλτιστες πρακτικές, οι οποίες καταγράφονται σε όλους τους κλάδους που σχετίζονται με τη Θάλασσα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

    Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Δήμου Πειραιά, της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος και της Ελληνικής Εταιρείας Logistics και το πρόγραμμα της περιλαμβάνει ομιλίες και συζητήσεις στρογγυλού τραπεζιού. Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν.

    Η ημερίδα Blue Economy in mid-2020s: from Resilience to Growth εγκαινιάζει μια σειρά δράσεων υπό την ονομασία Cymothoe Initiative και στόχο τη διεξαγωγή ενός γόνιμου διαλόγου σχετικά με τη Μπλε Οικονομία, όπου θα ακούγονται οι θέσεις και οι δράσεις διαφόρων φορέων, επιχειρήσεων και κοινωνικών εταίρων, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τομέα ή σχετίζονται με αυτόν.

    Η Cymothoe Initiative στοχεύει να δημιουργήσει μια σειρά από εκδηλώσεις, forum και δράσεις σε τομείς που σχετίζονται με τη θάλασσα, με στόχο:

    • την καταγραφή της σημερινής πραγματικότητας στους τομείς ενδιαφέροντος.
    • τη δικτύωση εμπλεκόμενων φορέων (θεσμικών, αγοράς, έρευνας κλπ).
    • τη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας και ενημέρωσης για τις θεματικές ενότητες που καλύπτονται.
    • το γόνιμο διάλογο διεθνών, ευρωπαϊκών και εθνικών φορέων για την χάραξη μακροχρόνιων στρατηγικών στόχων που σχετίζονται με τις θεματικές ενότητες.
    • τη δημιουργία σημαντικών εκδηλώσεων και δράσεων σε τακτά χρονικά διαστήματα.

    Για το πρόγραμμα της ημερίδας πατήστε εδώ

    H συμμετοχή είναι δωρεάν, με προϋπόθεση την εγγραφή στο  https://www.eventbrite.com/e/blue-economy-in-mid-2020s-from-resilience-to-growth-tickets-592815817067

    Διαβάστε επίσης:

    Alphaliner: Αυξάνονται τα παροπλισμένα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που έφτασαν τα 122 – Παράλληλα παραλαμβάνονται maxi-ships

    Η ναυτιλία εισφέρει το 9,4% του ΑΕΠ:  Οι εγγεγραμμένοι στο ΝΑΤ Έλληνες ναυτικοί ανέρχονται σε 24.162 – Οι γυναίκες – ναυτικοί είναι 1.619



    ΣΧΟΛΙΑ