• Ναυτιλία

    Υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου: Το φορολογικό πλαίσιο θα παραμείνει ως υφίσταται για την επόμενη δεκαετία

    • NewsRoom


    Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 στις 11:00 π.μ., στα γραφεία του Συνδέσμου, σύσσωμο το Δ.Σ. του HSA είχε την τιμή να υποδεχθεί αντιπροσωπεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, με επί κεφαλής την Υφυπουργό Ναυτιλίας κα. Νατάσα Πηλείδου, συνοδευόμενη από το Γενικό Διευθυντή του Υφυπουργείου κ. Κώστα Ιακώβου, και τους Συμβούλους σε Ναυτιλιακά θέματα της Πρεσβείας Αθηνών της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Άδωνι Παυλίδη και κα. Ριάνα Ακάρου.

    Η κα. Πηλείδου τόνισε τον ενεργό ρόλο που ήδη διαδραματίζει το Υφυπουργείο, αν και πρόσφατα συσταθέν με την ομόφωνη (δέον να σημειωθεί) ψήφο όλων των κοινοβουλευτικών παρατάξεων, υπαγόμενο απ’ ευθείας στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Η κα. Υφυπουργός ανέλυσε τον προγραμματισμό, τις θέσεις και τις δράσεις του Υφυπουργείου σε σχέση με τους διεθνείς κανονισμούς και προκλήσεις, την επιτάχυνση των διαδικασιών, αλλά και σε θέματα ναυτικής εκπαίδευσης, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στο νηολόγιο στην ανανέωση του φορολογικού πλαισίου, το οποίο με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα παραμείνει ως υφίσταται για την επόμενη δεκαετία, εξασφαλίζοντας έτσι την επιθυμητή σταθερότητα και ασφάλεια. Τονίστηκε η εμπιστοσύνη που διεθνώς απολαμβάνει και αποδεικνύεται μέσω της υπερθετικής αύξησης του αριθμού τόσο των πλοίων υπό Κυπριακή σημαία, όσο και των εταιρειών που έχουν υπαχθεί στο Κυπριακό Σύστημα Φορολόγησης Πλοίων.

    Το Δ.Σ. του HSA συνεχάρη την Υφυπουργό για το έργο που επιτελείται, και έθεσε όλες του τις δυνάμεις στη διάθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε οιαδήποτε βοήθεια δύναται να παράσχει, είτε μέσω εκπαιδευτικής συνεργασίας, είτε σε άλλες βάσεις, προτείνοντας ταυτόχρονα η Κυπριακή Δημοκρατία να είναι τιμώμενο κράτος στα πλαίσια του Πειραιάς 2021, κάτι που έγινε αποδεκτό με χαρά.

    Το Δ.Σ. του HSA είναι στη διάθεση των Μελών για απορίες ή διευκρινίσεις ή κατευθυντήριες γραμμές που τυχόν χρειάζονται σε σχέση με το υφιστάμενο νομικό και φορολογικό πλαίσιο της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σχέση με τη ναυτιλία.



    ΣΧΟΛΙΑ