• Ναυτιλία

    Η ΠΕΜΕΝ (μηχανικοί) καταγγέλλουν τις συνθήκες διαβίωσης των 19 Ρώσων ναυτικών του Lana στην Κάρυστο

    Το δεξαμενόπλοιο Lana

    Το δεξαμενόπλοιο Lana


    Όπως γνωστοποίησε η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του προέδρου της ΠΕΜΕΝ και του πλοιάρχου του δεξαμενόπλοιου «LANA», στο οποίο επιβαίνουν 19 μέλη πληρώματος Ρωσικής εθνικότητας, το οποίο βρίσκεται στη ράδα της Καρύστου.

    Το πλοίο βρίσκεται δεσμευμένο στον κόλπο της Καρύστου από τον Απρίλιο  και οι αρχές έχουν κατασχέσει το φορτίο του (περίπου 105.000 τόνους crude oil), το οποίο είναι στη διαδικασία μεταφόρτωσης στο δεξαμενόπλοιο «ICE ENERGY», της ναυτιλιακής εταιρίας «Dynacom Tankers Management LTD» του Γιώργου Προκοπίου.

    Ο πλοίαρχος ενημέρωσε ενημέρωσε ότι δεν έχει δοθεί στο πλοίο ελευθεροκοινωνία, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να πραγματοποιηθούν αντικαταστάσεις του πληρώματος, επίσης αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την ποσότητα καυσίμου, που δεν επαρκεί για την πλήρη λειτουργία των μηχανημάτων του πλοίου.

    Επίσης: «Στο πλοίο λειτουργεί μόνο η ηλεκτρογεννήτρια εκτάκτου ανάγκης η οποία καλύπτει τις ελάχιστες ανάγκες ενδιαίτησης (φωτισμός, εξαερισμός, λειτουργία ψυγείων και κουζίνας).

    Χαρακτηριστικό είναι ότι η εκφόρτωση δεν πραγματοποιείται με τα μέσα του ίδιου του πλοίου, αλλά με τα μέσα του πλοίου που το παραλαμβάνει, χωρίς να είναι δυνατή η αδρανοποίηση των δεξαμενών (inerting), ο αναγκαίος ερματισμός (ballasting) του πλοίου και οποιαδήποτε κίνηση με την κύρια μηχανή σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών, εγκυμονώντας σοβαρούς κινδύνους στην ασφάλεια των ναυτεργατών, του πλοίου και του θαλάσσιου περιβάλλοντος».

    Η ΠΕΜΕΝ, «απαιτεί την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης, του υπουργείου ναυτιλίας, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες του πλοίου και εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους στην ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής».

    Διαβάστε επίσης:

    Η MVS επεκτείνει τις συνεργασίες της σε Ολλανδία και Κύπρο με τα ναυπηγεία της Feadship

    Αποφύγετε τα χωρικά ύδατα του Ιράν-Οδηγία Ελλάδας μετά την κατάληψη των ελληνικών τάνκερ



    ΣΧΟΛΙΑ