• Ναυτιλία

    Η MSC επενδύει σε τερματικό σταθμό στο Ρότερνταμ

    Τζιανλουίτζι Απόντε - MSC

    Τζιανλουίτζι Απόντε


    Ο παγκόσμιος ναυτιλιακός κολοσσός MSC που ιδρύθηκε από τον Τζιανλουίτζι Απόντε μέσω της θυγατρικής TIL, επενδύει σε ένα τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων που βρίσκεται στο Ρότερνταμ, στην περιοχή Maasvlakte I, χωρητικότητας μεταξύ 6 και 7 εκατομμυρίων TEU ετησίως, σε μια αποβάθρα με μεγάλα βάθη που έχει μήκος 2,6 km η οποία έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει πέντε ULCC ταυτόχρονα.

    Η επιχείρηση γίνεται από κοινού με τον όμιλο Hutchison και προβλέπεται μια πρώτη επιχειρησιακή φάση το 2027.

    Ο Allard Castelein, Διευθύνων Σύμβουλος της Αρχής Λιμένος του Ρότερνταμ, σχολίασε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που η παγκόσμιας κλάσης παίκτης MSC έχει δεσμευτεί σε αυτή τη σημαντική ανανέωση και επέκταση της διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων στο Ρότερνταμ. Πρόκειται για μια ουσιαστική ενίσχυση της ηγετικής μας θέσης ως το μεγαλύτερο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων της Ευρώπης, το οποίο συμβάλλει στην περαιτέρω βελτίωση της ανταγωνιστικής θέσης τόσο των πελατών μας όσο και του λιμανιού».

    Ο Ammar Kanaan, Διευθύνων Σύμβουλος της TiL, δήλωσε : «Είμαστε δεσμευμένοι στην ανάπτυξη αυτού του νέου υπερσύγχρονου τερματικού σταθμού στο Ρότερνταμ. Η τροφοδοσία των πλοίων από την ακτή θα εξεταστεί και θα διερευνηθεί για τους χρήστες του λιμανιού».

    Διαβάστε επίσης

    MSC: Αναδιάρθρωση των κρουαζιερόπλοιων της σε Μεσόγειο, Βόρεια Ευρώπη και Βραζιλία



    ΣΧΟΛΙΑ