• Ναυτιλία

    Η Fincantieri παρέδωσε την πρώτη κορβέτα στο Κατάρ

    Ο CFO Fabrizio Palermo (αριστερά) και ο CEO Giuseppe Bono του ομίλου Fincantieri


    Παρουσία της Stefania Pucciarelli, Υφυπουργού Άμυνας, έγινε η παράδοση της κορβέτας «Al Zubarah», της πρώτης από τις τέσσερις που παραγγέλθηκαν στα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri από το Υπουργείο Άμυνας του Κατάρ στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος εκσυγχρονισμού του πολεμικού ναυτικού, στο ναυπηγείο Muggiano (La Spezia).

    Υπενθυμίζεται ότι το ιταλικό ναυπηγείο θα συμμετέχει, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, στην οικονομική εξυγίανση και επαναλειτουργία του Ναυπηγείου Ελευσίνας.

    Η εμπειρία του στην κατασκευή πολεμικών σκαφών προεξοφλεί ότι μέσα στην αναμενόμενη συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση θα περιλαμβάνει και την ναυπήγηση ή κατασκευή κομματιών πλοίων που προορίζονται για το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας.

    Στην τελετή, παρέστη ο Στρατηγός Salem Hamad Al Nabit, Αρχηγός του Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων του Κατάρ, ο Υποστράτηγος Επιτελείου (Θάλασσα) Abdullah Hassan Al-Sulaiti, ο Διοικητής των Ναυτικών Δυνάμεων του Emiri του Κατάρ, ο Αντιναύαρχος Aurelio De Carolis, ο Αναπληρωτής Αρχηγός Επιτελείου του Ιταλικού Ναυτικού και ο Giuseppe Giordo, Γενικός Διευθυντής Ναυτικών Πλοίων του Fincantieri.

    Οι κορβέτες κλάσης Al Zubarah, σχεδιασμένες σύμφωνα με τους κανόνες RINAMIL, θα είναι εξαιρετικά ευέλικτες και ικανές να εκπληρώνουν διαφορετικά είδη εργασιών, από επιτήρηση με δυνατότητες θαλάσσιας διάσωσης έως μαχητικά σκάφη. Έχουν μήκος περίπου 107 μέτρα, πλάτος 14,70 μέτρα και θα είναι εξοπλισμένα με μονάδα συνδυασμού καυσίμων, με μέγιστη ταχύτητα 28 κόμβων. Οι μονάδες θα μπορούν να φιλοξενήσουν 112 άτομα επί του σκάφους.

    Επιπλέον, οι κορβέτες θα μπορούν να χειρίζονται ταχύπλοα όπως το RHIB (Rigid Hull Inflatable Boat) μέσω πλευρικών γερανών ή ράμπας έλξης που βρίσκεται στην μακρινή πρύμνη. Το κατάστρωμα πτήσης και το υπόστεγο έχουν μέγεθος για να φιλοξενήσουν ένα ελικόπτερο NH90.



    ΣΧΟΛΙΑ