• Ναυτιλία

    Η Diana Shipping πούλησε πλοίο στην OceanPal Inc με 22 εκατ. δολάρια

    Σεμίραμις Παληού, Diana Shipping (Ocean Pal)

    Σεμίραμις Παληού, Diana Shipping


    Η Diana Shipping Inc. της Σεμίραμις Παληού συμφώνησε την πώληση ενός από τα πλοία ξηρού χύδην φορτίου της, m/v Baltimore, στην συνδεδεμένη εταιρεία OceanPal Inc.

    Η συνολική τιμή πώλησης του πλοίου ανέρχεται σε 22 εκατομμύρια δολάρια, το 20% της οποίας καταβλήθηκε με την υπογραφή του Μνημονίου Συμφωνίας και το 80% της οποίας θα καταβληθεί κατά την παράδοση του πλοίου με τη μορφή νέων προνομιούχων μετοχών της OceanPal Inc.

    Οι όροι των προνομιούχων μετοχών θα είναι αμοιβαία αποδεκτοί μεταξύ της Εταιρείας και της OceanPal Inc. και αναμένεται να περιλαμβάνουν προνομιούχο μέρισμα και να μπορούν να μετατραπούν σε κοινές μετοχές της OceanPal Inc. ανά πάσα στιγμή. Η συνολική τιμή πώλησης συμφωνήθηκε με βάση τον μέσο όρο αποτιμήσεων δύο ανεξάρτητων Μεσιτών Πλοίων.

    Το m/v Baltimore είναι πλοίο ξηρού χύδην Capesize, ναυπήγησης του 2005 στο ναυπηγείο Namura Shipbuilding Co.και έχει χωρητικότητα 177.243 dwt. Η παράδοση στον αγοραστή αναμένεται να γίνει το τρίτο τρίμηνο του 2022 μετά την ολοκλήρωση του προγραμματισμένου δεξαμενισμού του πλοίου.

    Με την ολοκλήρωση της πώλησης, ο ιδιόκτητος και ο ναυλωμένος στόλος της Diana Shipping Inc. θα αποτελείται από 34 πλοία ξηρού χύδην φορτίου (4 Newcastlemax, 11 Capesize, 5 Post-Panamax, 6 Kamsarmax και 8 Panamax).

    Από σήμερα, η συνδυασμένη μεταφορική ικανότητα του στόλου, συμπεριλαμβανομένου του m/v Baltimore, είναι περίπου 4,5 εκατομμύρια dwt με μέση σταθμισμένη ηλικία τα 10,38 έτη.

    Διαβάστε επίσης:

    Η Naval Group υπέγραψε την πρώτη συμφωνία πλαίσιο για το πρόγραμμα FDI HN με την ελληνική εταιρεία MEVACO

    Ο κλάδος της κρουαζιέρας επιδιώκει συνεργασία με κυβερνήσεις για την επίτευξη των στόχων απαλλαγής από τις εκπομπές άνθρακα



    ΣΧΟΛΙΑ