• Ναυτιλία

    Η ΑΝΕΚ θέλει να πουλήσει το μερίδιο της στην ΕΤΑΝΑΠ;

    Ο Ο διευθύνων σύμβουλος της ANEK Lines, Γιάννης Βαρδινογιάννηςσύμβουλος της ΑΝΕΚ Lines, Γιάννης Βαρδινογιάννης

    Ο διευθύνων σύμβουλος της ANEK Lines, Γιάννης Βαρδινογιάννης


    Η ναυτιλιακή εταιρεία ΑΝΕΚ, η οποία κατέχει το 32% των μετοχών της ΕΤΑΝΑΠ, που εμφιαλώνει το πόσιμο και ανθρακούχο νερό «Σαμαριά» επιθυμεί την αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου της ΕΤΑΝΑΠ και για το λόγο αυτό ζήτησε και την αναβολή της τακτικής γενικής συνέλευσης της Εταιρείας Ανάπτυξης Αποκορώνου, η οποία ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο το πρωί.

    H συνέλευση αναβλήθηκε για την Παρασκευή 15 Ιουλίου, στις 10 το πρωί, ενώ όπως έγινε γνωστό η ΑΝΕΚ ως μέτοχος της ΕΤΑΝΑΠ έχει υποβάλλει ένα ακόμα αίτημα για έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα την ανάκληση του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου και τον ορισμό νέου.

    Η έκτακτη αυτή γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Ιουλίου, στις 8.30 το πρωί.

    Ωστόσο, το αίτημα της ΑΝΕΚ που κατέχει σχεδόν το 32% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΤΑΝΑΠ δεν θα μπορούσε να μην γίνει αποδεκτό καθώς ο νόμος αναφέρεται ρητά σε αυτές τις περιπτώσεις

    Σύμφωνα με φήμες, η ΑΝΕΚ, επιθυμεί να αλλάξει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΑΝΑΠ και στη συνέχεια να πουλήσει την εταιρεία, ενόψει μάλιστα της αναδιάρθρωσης και ίσως και συγχώνευσης της πολυμετοχικής εταιρείας ΑΝΕΚ με την Attica Group.

    Για την αναβολή της συνέλευσης και για τις εξελίξεις ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΤΑΝΑΠ Μανόλης Αποστολάκης, όταν ρωτήθηκε σχετικά  για τους λόγους που ζήτησε την αναβολή της συνέλευσης η ΑΝΕΚ παρέπεμψε για απαντήσεις στην ναυτιλιακή εταιρεία.

    «Δεν τον ξέρω τον λόγο γιατί και με βάση τον νόμο του αρ. 141 του 4845/18 δεν είναι υποχρεωμένοι να τον εγγράψουν αίτησή τους.

    Διαβάστε επίσης:

    Απαγόρευση κυκλοφορίας ατομικών σκαφών – θαλάσσιων μοτοποδηλάτων

    Μείωση κατά 45% στις παραγγελίες νέων πλοίων το 2022 – Ρεκόρ στα LNG carriers



    ΣΧΟΛΙΑ