• Ναυτιλία

    H Rosemary Παυλάτου πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επαγγελματιών Θαλάσσιου Τουρισμού

    • NewsRoom
    Ελληνική Ένωση Επαγγελματιών Θαλάσσιου Τουρισμού - The Hellenic Committee for Professional Yachting (HCPY)


    Δημιουργήθηκε η Ελληνική Ένωση Επαγγελματιών Θαλάσσιου Τουρισμού – The Hellenic Committee for Professional Yachting (HCPY) και πρόεδρος ανέλαβε η Rosemary Παυλάτου.

    Αντιπρόεδρος ανέλαβε η Τζίνα Πολέμη, Γενική Γραμματέας, η Μαρία Ντούκα Μοντεσάντου, Ταμίας, ο Απόστολος Κόρακας και μέλος ο Νικόλαος Μαυρίκος.

    Σκοπός της νέας ένωσης είναι να αντιπροσωπεύει, μεταξύ άλλων, τα συμφέροντα των πλοιοκτητών, εφοπλιστών, ναυλομεσιτών, ναυτικών πρακτόρων, πληρωμάτων, ναυπηγείων, τροφοδοτών καθώς και άλλων περιφερειακών επαγγελμάτων yachting στην Ελλάδα.

    Επίσης, η HCPY, έχει στόχο την προώθηση της ανάπτυξης, δραστηριοτήτων και υπηρεσιών που σχετίζονται με τον θαλάσσιο τουρισμό, καθώς η συμβολή στη θέσπιση νέων νομικών, τεχνικών, διοικητικών, φορολογικών και τελωνειακών προτύπων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

    Τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Μέλη μας και οι πελάτες τους, οδήγησαν στην ίδρυση της HCPY η οποία έχει στόχο την εξέλιξη και ανάπτυξη του Yachting στην χώρα μας ώστε να καταστούμε επιτέλους ανταγωνιστικοί . Θα προκαλέσει γόνιμους διαλόγους μεταξύ των επαγγελματιών που απασχολούνται στο θαλάσσιο τουρισμό, και με τα αρμόδια Υπουργεία, που από καιρό ζητούν μια ενωμένη φωνή από το χώρο αυτό.

    Η Ελλάδα αξίζει μιας εκπροσώπησης, τονίζει η νέα ένωση, που βλέπει μπροστά, μαθαίνει και συγχρόνως διδάσκει σε άλλες Χώρες της Ευρώπης. Το προεδρείο της νέας ένωσης συναντήθηκε με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και συζήτησε διάφορα θέματα που απασχολούν το χώρο του θαλάσσιου τουρισμού.

    Διαβάστε επίσης:

    Γενική Γραμματεία Αιγαίου: Πρόγραμμα υποστήριξης εγκύων και νέων γονέων σε 46 νησιά



    ΣΧΟΛΙΑ