• Ναυτιλία

    H Lomar της οικογένειας Λογοθέτη εξασφάλισε δάνειο 86 εκατ. δολαρίων για την απόκτηση των 6 πλοίων γερμανικής εταιρείας

    Νικόλας Γεωργίου, CEO Lomar Shipping

    Νικόλας Γεωργίου, CEO Lomar Shipping Πηγή φωτογραφίας: Lomar Shipping


    Η ναυτιλιακή εταιρεία Lomar Shipping, η οποία έχει έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο εξασφάλισε δάνειο 86 εκατομμυρίων δολαρίων από την Macquarie Group για την αναχρηματοδότηση έξι πλοίων που ανέλαβε μετά την εξαγορά της Γερμανικής εταιρείας Carl Büttner με έδρα τη Βρέμη.

    Η συμφωνία, η οποία ήταν η πρώτη συναλλαγή μεταξύ της ναυτιλιακής θυγατρικής της Libra Group, συμφερόντων της οικογένειας Λογοθέτη, με έδρα τη Νέα Υόρκη και της Macquarie, οδήγησε στην αναχρηματοδότηση τεσσάρων δεξαμενόπλοιων χημικών προϊόντων 38.000 dwt κατασκευής 2019 και 2020 και δύο αδελφών παλαιότερων πλοίων 24.000 dwt.

    Η Lomar, η οποία διευθύνεται από τον Νικόλαο Γεωργίου ξεκίνησε προκαταρκτικές συζητήσεις με την Carl Büttner το τέταρτο τρίμηνο του 2021 και η τελική συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών επιτεύχθηκε στις αρχές του 2022. Η εξαγορά της 166χρονης εταιρείας οριστικοποιήθηκε πρόσφατα σε εταιρική αξία κοντά στα 160 εκατ. δολάρια.

    Η ναυτιλιακή εταιρεία Carl Büttner με έδρα τη Βρέμη κατατάσσεται μεταξύ των μεγάλων γερμανικών εταιρειών δεξαμενόπλοιων από το 1965 όταν τέθηκε σε λειτουργία το πρώτο παράκτιο δεξαμενόπλοιο, το MT «HUMMEL». Η ίδρυση της εταιρείας χρονολογείται στην πραγματικότητα στις 9 Μαρτίου 1856, όταν την ίδια μέρα ο 25χρονος Carl Diedrich Büttner ίδρυσε το πρακτορείο μεταφορών και ναυτιλίας Carl Büttner στο Leer της Ανατολικής Φρισίας της Γερμανίας.

    Διαβάστε επίσης

    Η Lomar με 160 εκατ. δολ. εξαγόρασε έξι δεξαμενόπλοια και τη γερμανική εταιρεία Carl Büttner Holding

     



    ΣΧΟΛΙΑ