• Ναυτιλία

    Γιώργος Βερνίκος: Πώς εμπνεύστηκα τη δημιουργία ενός δυναμικού ομίλου στη ναυτιλία και τη ναυπήγηση νέων ακτοπλοϊκών πλοίων

    Γιώργος Βερνίκος

    Γιώργος Βερνίκος


    Με αφορμή το δημοσίευμα του Mononews για το πως “Οι Κυλινδρόμυλοι Αττικής” μετεξελίχθηκαν σε “Επιχειρήσεις Αττικής” και πλέον σε Attica Group, ο εφοπλιστής Γιώργος Βερνίκος, έγραψε ένα περιληπτικό κείμενο και μας έστειλε φωτογραφίες από εκείνη την αρχική προσπάθεια.

    Αναλυτικότερα, ο Γιώργος Βερνίκος, επισημαίνει:

    “Μετά την εξαγορά των ΚΥΛΙΝΔΡΟΜΥΛΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε., το 1992 η εταιρεία εξαγοράζεται από το Γιώργο και Νικόλαο Βερνίκο και τον Περικλή Παναγόπουλο και αλλάζει η διοίκηση και η επωνυμία της εταιρείας

    Μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, ξεκινά σειρά εξαγορών, συμμετέχοντας στα μετοχικά κεφάλαια των εταιρειών ΒΕΡΝΙΚΟΣ ΚΟΤΤΕΡΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ Α.Ε. και ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΝΗΟΓΝΩΜΩΝ Α.Ε., δημιουργώντας ένα Όμιλο επιχειρήσεων σε διαφοροποιημένους κλάδους.

    Μετά από σχετική πρόταση των αδελφών Βερνίκου, το Μάιο 1993 αποφασίζεται ν’ αναλάβει την ηγεσία του Ομίλου ο Περικλής Παναγόπουλος, προκειμένου να υλοποιήσει τη ναυπήγηση υπερσύγχρονων οχηματαγωγών επιβατηγών πλοίων , μέρους ενός ευρύτερου επενδυτικού σχεδίου ύψους 70 δισ.δραχμών.  Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιείται και αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας 7,8 δισ.δραχμών.

    Η ναυπήγηση των Superfast αποτέλεσε σταθμό για την ακτοπλοΐα και συνέδεσαν την Πάτρα με την Ανκόνα την άνοιξη του 1995”.

    • Φωτογραφία από τη συνέντευξη τύπου για την ανακοίνωση του επενδυτικού προγράμματος των ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ, το Μάιο 1993, όπου εμφανίζονται οι κ.κ. Αλέξανδρος Παναγόπουλος, Γιώργος Βερνίκος Περικλής Παναγόπουλος, Νίκος Βερνίκος και Χαράλαμπος Πασχάλης(πατέρας του σημερινού Προέδρου της ATTICA GROUP Σπύρου Πασχάλη).

    • Τον πρώτο τίτλο μετοχών της εταιρείας με ημερομηνία 20 Ιουλίου 1992 με τις υπογραφές του Γιώργου Βερνίκου και Αλέξανδρου Παναγόπουλου.

    • Φωτογραφία από την άφιξη στον Πειραιά του Superfast I την άνοιξη του 1995.  Στη φωτογραφία διακρίνονται οι κ.κ. Διονύσης Μελισσηνός, Γιώργος Βερνίκος και Τριαντάφυλλος Λυσιμάχου.

    • Φωτογραφία από το πρώτο έντυπο των ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ, που αφορά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου το 1995.

    • Φωτογραφία από το εξώφυλλο του πρώτου εντύπου των ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ.

    Διαβάστε επίσης

    Συνάντηση της Μελίνας Τραυλού και του γενικού γραμματέα του ΙΜΟ

    Απόστολος Παπαποστόλου ( πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων): Συμβάλλουμε στην εύρυθμη λειτουργία της λιμενικής βιομηχανίας

    Οικογένεια Βερνίκου: Είχαν την ευφυή ιδέα να αγοράσουν τους “Κυλινδρόμυλους Αττικής” οι οποίες έγιναν “Επιχειρήσεις Αττικής” – Η παρουσία στην πολιτική και στα ρυμουλκά 



    ΣΧΟΛΙΑ