• Ναυτιλία

    Γιώργος Προκοπίου: «Η ναυτιλία ήταν νεκρή και αναστήθηκε»

    • NewsRoom
    Γιώργος Προκοπίου, εφοπλιστής Πηγή: Money Marine

    Γιώργος Προκοπίου, εφοπλιστής Πηγή: Money Marine


    “Η εξασφάλιση δανείου ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων σε μια περίοδο κρίσης είναι σαν να παίρνεις 50 εκατομμύρια δολάρια σε κανονικές περιόδους”, τόνισε με έμφαση ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου, επικεφαλής της Dynagas,μιλώντας στο συνέδριο του Maritime Cyprus που διεξάγεται στη Λεμεσό και εξέφρασε την “ευγνωμοσύνη του” προς τους δανειστές.

    “Οι τράπεζες, τόνισε ο Έλληνας εφοπλιστές, ιδιαίτερα οι μικρότεροι Έλληνες και Κύπριοι δανειστές, έμειναν δίπλα μας σε μια δύσκολη στιγμή, επειδή γνώριζαν τις ιδιαιτερότητες της ναυτιλίας”. Ο Γιώργος Προκοπίου παρεμβαίνοντας στη δημόσια συζήτηση στο ναυτιλιακό συνέδριο στην Κύπρο, είπε ότι “υπήρξε ακραία αστάθεια στη ναυτιλιακή αγορά τα τελευταία χρόνια και η διαχείριση μιας ναυτιλιακής εταιρείας, όπως αποδείχθηκε, δεν είναι για φυγόπονους ανθρώπους”.

    Επίσης, χαρακτήρισε “τη ναυτιλία, νεκρή που αναστήθηκε”. “Τα κέρδη της ναυτιλίας δεν ήταν ασταθή ως ένα καρδιογράφημα, ήταν το γράφημα, ενός νεκρού”, τόνισε και εξήγησε: “Αλλά αναστήθηκε. Ξεκίνησαν οι άνοδοι στο ξηρό φορτίο, μετά με τα εμπορευματοκιβώτια και πρόσφατα με δεξαμενόπλοια. Οι εποχιακές διακυμάνσεις είναι μια πραγματικότητα στα πλοία μεταφοράς LNG, στην περιοχή των 20.000 δολαρίων το καλοκαίρι του περασμένου έτους έως 400.000 δολαρίων πρόσφατα”.

    Στη συνέχεια ο Γιώργος Προκοπίου αναρωτήθηκε: «Πώς μπορούμε να επιβιώσουμε;» και απάντησε:

    «Μπορούμε να επιβιώσουμε φτιάχνοντας το όνομα ως αξιόπιστοι αντισυμβαλλόμενοι και παρέχοντας άψογη εξυπηρέτηση, να έχουμε πολύ ανταγωνιστικό λειτουργικό κόστος χωρίς να βλάπτουμε την ασφάλεια και τη συντήρηση, να έχουμε πολύ γερό στομάχι και να περιμένουμε και να περιμένουμε. Οι τράπεζες είναι βασικό μέρος αυτής της αναμονής”.

    Διαβάστε επίσης

    ΕΒΕΠ και Γεωργιάδης υποδέχθηκαν το Δ.Σ. της EuroCommerce

    Υποτροφίες από την Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων

    Γιώργος Ξηραδάκης: Εξελέγη πρόεδρος στην Ένωση Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας



    ΣΧΟΛΙΑ