• Ναυτιλία

    Γ. Γιουρούκος: Τρία νέα containers για την Technomar

    • Δανάη Στρατή
    Νέο φάρμακο στη μάχη κατά της COVID-19 – O Έλληνας εφοπλιστής Γιώργος Γιουρούκος χρηματοδότησε μέρος της έρευνας

    Γιώργος Γιουρούκος


    Σε μία νέα κίνηση ισχυροποίησης του στόλου της προχώρησε η ναυτιλιακή  Technomar Shipping, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Γιουρούκου.

    H εταιρεία, η οποία τον τελευταίο χρόνο έχει εστιάσει στην αγορά πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, προχώρησε, σύμφωνα με πηγές της αγοράς, στην εξαγορά τριών containers post-panamax.

    Ειδικότερα, στο εβδομαδιαίο της report η Allied Shipbroking, αναφέρει ότι η Technomar εξαγόρασε τα χωρητικότητας 6,178 TEU πλοία NYK LYNX, NYK LIBRA και NYK LYRA, κατασκευής 2002, στην τιμή των 13,5 εκατ. δολαρίων έκαστο.

    Πρόκειται για τη δεύτερη κίνηση που πραγματοποιεί η εταιρεία στην αγορά μεταχειρισμένων πλοίων το 2019, καθώς τον περασμένο Μάιο είχε εξαγοράσει δύο ακόμη post-panamax containerships από τη γερμανική Zeaborn. Η τιμή πώλησης διαμορφώθηκε, κατά τις πληροφορίες, στα 15,5 εκατ. δολάρια για κάθε πλοίο, συμπεριλαμβανομένης και της σύμβασης ναύλωσης τους.

    Η πρώτη κίνηση της Technomar στην αγορά εμπορευματοκιβωτίων έγινε to 2018. Tον Απρίλιο απέκτησε δύο containerships από τη γερμανική ναυτιλιακή,  Reederei Thomas Schulte. Πρόκειται για τα boxships Rubina Schulte (χωρητικότητας 2.030-teu και κατασκευής 2005) που μετονομάστηκε σε Nasia και Philippa Schulte (χωρητικότητας 2.353-teu και κατασκευής 2007) που μετονομάστηκε σε Nikos P. Από την ίδια εταιρεία είχε εξαγοράσει νωρίτερα και το πλοίο Bodo Schulte (χωρητικότητας 4.253-teu και κατασκευής 2011), που μετονομάστηκε σε Constantinos P.

     



    ΣΧΟΛΙΑ