• Ναυτιλία

    Γ. Αλαφούζος: Δύο νέα τάνκερ στο στόλο της Okeanis Eco Tankers

    Γιάννης Αλαφούζος

    Γιάννης Αλαφούζος. Μέτοχος Okeanis Eco Tankers


    Με δύο τάνκερ suezmax θα ενισχύσει το στόλο της η Okeanis Eco Tankers, με επικεφαλής τον εφοπλιστή Γιάννη Αλαφούζο.

    Πρόκειται για τα δύο δεξαμενόπλοια οικολογικού σχεδιασμού, εξοπλισμένα με scrubbers, χωρητικότητας 158,000 dwt, τα οποία είχε παραγγείλει τον περασμένο Απρίλιο η οικογένεια Αλαφούζου μέσω της άλλης εταιρείας της, Kyklades Maritime, παραχωρώντας στην Okeanis την option να τα αποκτήσει  στην τιμή αγοράς τους.

    Τα τάνκερ βρίσκονται υπό κατασκευή στο ναυπηγείο Hyundai Samho Heavy, θα παραδοθούν στην εταιρεία τον Αύγουστο 2020 και το κόστος τους θα ανέλθει στα 64,5 εκατ. δολάρια έκαστο.

    “Καθώς οι αξίες των suezmax έχουν αυξηθεί και οι προθεσμίες παράδοσης των νεότευκτων επεκτάθηκαν έως το 2021 από την περίοδο χορήγησης της option, είναι συμφέρουσα η αξιοποίηση της και θα συμβάλει στην αύξηση της καθαρής αξίας του ενεργητικού της (NAV).  Ως εκ τούτου, η Okeanis Eco Tankers είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο αποφάσισε να ασκήσει την επιλογή αυτή”, αναφέρει η εταιρεία.

    Παράλληλα η ναυτιλιακή έχει λάβει προσφορές από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για χαμηλού κόστους χρηματοδότηση.

    Επιπλέον, η Okeanis Eco Τankers και ο κ. Αλαφούζος συμφώνησαν την επέκταση της λήξης της ανακυκλούμενης πιστωτικής διευκόλυνσης 15 εκατ. δολαρίων που έχει λάβει από τη Glafki Marine (εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Αλαφούζου), κατά έξι μήνες, μέχρι το Δεκέμβριο 2020.

    Σημειώνεται ότι η οικογένεια Αλαφούζου έχει ποσοστό 56,54% στην Okeanis Eco Tankers, οι μετοχές της οποίας διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο του Όσλο. Ο στόλος της αποτελείται από τρία τάνκερ aframaxes,τέσσερα suezmaxes και έξι νεότευκτα VLCCs, ενώ θα παραλάβει άλλα δύο μέχρι το τέλος του 2019.

     



    ΣΧΟΛΙΑ