• Ναυτιλία

    Φ. Εμπειρίκος: Αγόρασε μεταχειρισμένο containership για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια

    Φίλιπ Εμπειρίκος


    Στην πρώτη του αγορά μεταχειρισμένου containership μετά από τρία και πλέον χρόνια φέρεται να προχώρησε ο εφοπλιστής Φίλιππος Εμπειρίκος, ακολουθώντας την τάση των Ελλήνων εφοπλιστών που όλο και περισσότερο βλέπουν με καλό μάτι την αγορά των containerships.

    Σύμφωνα με ναυλομεσίτες με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Φίλιππος Εμπειρίκος δαπάνησε πάνω από 11 εκατ. δολάρια για να αποκτήσει το πλοίο Hyundai Confidence (χωρητικότητας 5.443 teu, κατασκευής 2003), αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση. Σημειωτέον ότι για το πλοίο εξέφρασαν ενδιαφέρον τουλάχιστον 8 ακόμα υποψήφιοι αγοραστές, σύμφωνα με το TradeWinds.

    Η εταιρεία International Maritime Enterprises, συμφερόντων του Φίλιππου Εμπειρίκου, εμφανίζεται σήμερα να διαθέτει 14 containerships τύπου post-panamax, παρόμοια με το Hyundai Confidence. Η πιο πρόσφατη κίνηση της ναυτιλιακής για αγορά μεταχειρισμένου containership ήταν μόλις τον Νοέμβριο του 2016, όταν απέκτησε το πλοίο Ilse Wulff (χωρητικότητας 7.000 teu, κατασκευής 2009).

    Ο Έλληνας εφοπλιστής φαινόταν τα τελευταία χρόνια να ρίχνει μεγαλύτερο βάρος στην αγορά των μεγάλων τάνκερ, με την Aeolos Management, επίσης συμφερόντων του, να επενδύει πάνω από 90 εκατ. δολάρια το 2018 για να αποκτήσει τρία μεταχειρισμένα VLCCs. Σύμφωνα με το VesselsValue, τα τρία αυτά πλοία έχουν σήμερα αξία 115 εκατ. δολαρίων.



    ΣΧΟΛΙΑ