Ναυτιλία

Ευάγγελος Πιστιόλης: Εξαγορά δύο τάνκερ της Top Ships από την JP Morgan

Πιστιόλης

Ευάγελος Πιστιόλης, εφοπλιστής


Στην εξαγορά δύο τάνκερ MR2 του στόλου της ναυτιλιακής Top Ships, συμφερόντων του εφοπλιστή  Ευάγγελου Πιστιόλη, προχώρησε, σύμφωνα με ναυλομεσίτες, η JP Morgan.

Στο εβδομαδιαίο της report η Lion Shipbrokers, αναφέρει ότι τα αδελφά πλοία Eco Holmby Hills και Eco Palm Springs, χωρητικότητας 49,703 dwt και κατασκευής 2018 στο ναυπηγείο Hyundai Vinashin, πουλήθηκαν σε πελάτες της JP Morgan έναντι 35 εκατ. δολαρίων έκαστο. Τα δύο τάνκερ είναι ναυλωμένα για πέντε χρόνια στην Clear Lake.

Άλλες πηγές έχουν διαφορετική πληροφόρηση, υποστηρίζοντας ότι εκτός από το Eco  Palm Springs, το δεύτερο ΜR2 που πούλησε η ναυτιλιακή είναι το Stena Weco Elegance.

Ναυλομεσίτες υποστηρίζουν ότι τα πλοία σηματοδοτούν την είσοδο της JP Morgan Global Maritime, του ναυτιλιακού βραχίονα της διεθνούς επενδυτικής τράπεζας, στην αγορά των δεξαμενόπλοιων, αφού μέχρι πρότινος δραστηριοποιούνταν στην αγορά ξηρού φορτίου.

Πρόκειται για τη δεύτερη πώληση που πραγματοποιεί η ναυτιλιακή από τις αρχές του 2020, καθώς στις αρχές Ιανουαρίου προχώρησε στην πώληση των δύο τελευταίων τάνκερ τύπου MR1 του στόλου της.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, τα πλοία Eco Fleet και Eco Revolution, χωρητικότητας 39,208 dwt, κατασκευής 2015 και 2016 αντίστοιχα, άλλαξαν χέρια. Ωστόσο, δεν έγινε γνωστό το όνομα του αγοραστή.

Η Top Ships δεν αποκάλυψε το τίμημα της συναλλαγής, ωστόσο, σύμφωνα με τη VesselsValue, η αξία του Eco Fleet κυμαίνεται στα 28,5 εκατ. δολάρια και του Eco Revolution στα 26,37 εκατ. δολάρια.

Στο μεταξύ, εντός του Φεβρουαρίου η ναυτιλιακή θα παραλάβει δύο νεότευκτα MR2 χωρητικότητας 50,000 dwt, τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με scrubbers και κατασκευάζονται στο ναυπηγείο Hyundai Mipo Dockyard Co. Ltd. της Νοτίου Κορέας.

Τα τάνκερ απέκτησε η Top Ships μέσω της εξαγοράς των εταιρειών Santa Catalina και Santa Monica, με έδρα τα Νησιά Μάρσαλ, συμφερόντων του διευθύνοντος συμβούλου της Ευάγγελου Πιστιόλη. Για τη συναλλαγή κατέβαλε το ποσό των 14,35 εκατ. δολαρίων.

Τα συγκεκριμένα δεξαμενόπλοια θα ναυλωθούν στην Trafigura Maritime Logistics Pte Ltd. για διάρκεια τριών ετών, με option παράτασης της διάρκειας της ναύλωσης για δύο ακόμη χρόνια.

 


ΣΧΟΛΙΑ