• Ναυτιλία

    Euroseas (Αριστείδης Πίττας): Ναύλωσε πλοίο με 17.000 δολάρια την ημέρα

    Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της EuroDry

    Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της EuroDry


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Euroseas, του Αριστείδη Πίττα, σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές, υπέγραψε συμβόλαιο χρονοναύλωσης για ένα νεότευκτο πλοίο.

    Η Euroseas εξασφάλισε μια ναύλωση για το πλοίο μεταφοράς κοντέινερ Tender Soul των 2.800 teu για ελάχιστη περίοδο οκτώ έως μέγιστο διάστημα δέκα μηνών κατά την επιλογή του ναυλωτή, με ακαθάριστη ημερήσια τιμή 17.000 δολάρια.

    Η νέα ναύλωση, από τον ναυλωτή που δεν κατονομάστηκε, θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2024, με την παράδοση του πλοίου από το ναυπηγείο.

    Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτή η συμφωνία, αναμένεται να συνεισφέρει περίπου 2,4 εκατομμύρια δολάρια για την ελάχιστη συμβατική περίοδο. Επίσης, ενισχύει την κάλυψη ναύλωσης της Euroseas για το 2024 που διαμορφώνεται σε περίπου 70%.

    «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ναυλώσαμε το νεότευκτο πλοίο μας, το τρίτο στη σειρά των εννέα, με μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τακτικών γραμμών, σε κερδοφόρο επίπεδο σε μια περίοδο που οι παραδόσεις νέων πλοίων βρίσκονται σε ιστορικό υψηλό και ως αποτέλεσμα, οι τιμές των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων είναι υπό πίεση», δήλωσε ο Αριστείδης Πίττας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Euroseas.

    Η ελληνικών συμφερόντων εταιρεία διαθέτει στόλο 19 πλοίων στο νερό και άλλα επτά υπό κατασκευή, το τελευταίο από τα οποία θα παραδοθεί το τέταρτο τρίμηνο του 2024.

    Διαβάστε επίσης:

    Ερυθρά Θάλασσα: Τα έσοδα της Διώρυγας του Σουέζ μειώθηκαν κατά 40% εξαιτίας των επιθέσεων των Χούθι

    Σταμάτης Μόλαρης: Ο εφοπλιστής που βρίσκεται συχνά στο «μάτι του κυκλώνα» – Τα μεγάλα deal με Χατζηιωάννου, Αγγελόπουλο, Παναγιωτίδη

    Συζητήσεις Στυλιανίδη για πράσινη ναυτιλία και ναυτική εκπαίδευση στις Βρυξέλλες



    ΣΧΟΛΙΑ