• Ναυτιλία

    Euroferry Olympia: Απεγκλωβίστηκαν τα δύο άτομα που είχαν παγιδευτεί – Δεν επιβεβαιώνει το υπουργείο Ναυτιλίας τον εντοπισμό άλλων αγνοούμενων (upd)

    • NewsRoom
    Το πλοίο Euroferry Olympia που έπιασε φωτιά

    Το πλοίο Euroferry Olympia που έπιασε φωτιά


    Oι δυνάμεις της ΕΜΑΚ κατάφεραν, μετά από μεγάλη επιχείρηση,  κατάφεραν να φτάσουν στο γκαράζ του φλεγόμενου πλοίου EUROFERRY OLYMPIA και να απεγκλωβίσουν, έναν Τούρκο και έναν Βούλγαρο που είχαν παγιδευτεί στις φλόγες.

    Παράλληλα, συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς από πυροσβεστικά οχήματα που μεταφέρθηκαν με πλοίο στο σημείο. Στο σημείο επιχείρησαν και τρία ελικόπτερα.

    Την ίδια ώρα, από το υπουργείο Ναυτιλίας δεν επιβεβαιώθηκε η πληροφορία πως άλλοι τρεις αγνοούμενοι -πιθανότατα Βούλγαροι- επικοινώνησαν με βουλγαρική εταιρεία σεκιούριτι, λέγοντας ότι είναι εγκλωβισμένοι σε συγκεκριμένο χώρο.

    Διακόπηκαν οι έρευνες

    Εν τω μεταξύ, οι έρευνες διάσωσης διακόπηκαν καθώς πέφτει το σκοτάδι, ενώ θα ξεκινήσουν ξανά με το πρώτο φως της ημέρας.

    Οι δύο εναέριοι διασώστες με τους δύο διασωθέντες απομακρύνθηκαν, ενώ θα απομακρυνθούν και οι άλλοι τέσσερις πυροσβέστες που είχαν ανέβει στο πλοίο.

    Όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές, έχει ανεβεί το θερμικό φορτίο, η φωτιά καίει ακόμη, ενώ επικρατούν πυκνοί καπνοί, καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολο και επικίνδυνο το περιβάλλον παραμονής. Ωστόσο, θα συνεχιστούν οι προσπάθειες κατάσβεσης από τα παρακείμενα πλοιάρια πυρόσβεσης.

    Ένας Κερκυραίος μεταξύ των αγνοούμενων

    Ένας Κερκυραίος, ο Ν.Μ. που συνεργάζεται  με μεταφορική εταιρεία της Κέρκυρας, συμπεριλαμβάνεται σύμφωνα με πληροφορίες στους αγνοούμενους από το Ιταλικό φέρρυ.

    Την ίδια ώρα,  ανάμεσα στους διασωθέντες, έχουν βρεθεί και παράτυποι μετανάστες, οι οποίοι δεν ήταν στη λίστα του πλοίου.

    Το ιατρικό ανακοινωθέν

    Σήμερα 18-02-2022 διακομίσθηκαν με το ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Γ.Ν. Κέρκυρας, προερχόμενοι από τον Λιμένα Κέρκυρας εξαιτίας ναυαγίου 10 ασθενείς ( 9 άνδρες , 1 γυναίκα), στους οποίους παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες.

    Οι 6 από αυτούς παρουσίαζαν ελαφρά αναπνευστική δυσχέρεια λόγω εισπνοής μονοξειδίου, η γενική κατάστασή τους ήταν καλή και παραμένουν νοσηλευόμενοι στην Πνευμονολογική και Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου μας για προληπτικούς λόγους και χορήγηση οξυγονοθεραπείας.

    Ομοίως ένας ασθενής με κάκωση μηνίσκου παραμένει νοσηλευόμενος προληπτικά στην πνευμονολογική κλινική λόγω αναπνευστικής δυσχέρειας.

    Επιπροσθέτως σε έναν ασθενή με υπέρταση, έναν με κακουχία και μία ασθενή με κάκωση γόνατος, μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων και την χορήγηση οδηγιών, δόθηκαν εξιτήρια.

    “Η άμεση, γιγαντιαία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, που ξεκίνησε αμέσως μετά την ενημέρωση για το περιστατικό του πλοίου “EUROFERRY OLYMPIA” είχε ως αποτέλεσμα 278 επιβάτες και μέλη του πληρώματος να διασωθούν και να μεταφερθούν με ασφάλεια στην Κέρκυρα”, ανέφερε το απόγευμα σε δηλώσεις του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης. Ανέφερε ότι την “ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό 11 ακόμα ατόμων που αγνοούνται, ενώ πρόσθεσε ότι “η σκέψη όλων μας είναι κοντά τους και κοντά στις οικογένειές τους”.

    Οι δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη

    Ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε, επίσης, ότι με εντολή του έχει ήδη ξεκινήσει η έρευνα για τη διακρίβωση των αιτιών της πυρκαγιάς, ενώ σε συνεννόηση με την πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει διασφαλιστεί η ανάληψη κάθε απαραίτητης ενέργειας ώστε να μην υπάρξει ρύπανση στο θαλάσσιο περιβάλλον της περιοχής.

    “Θέλω να επαινέσω τα στελέχη του Λιμενικού, τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού, τους πυροσβέστες, τις δυνάμεις της ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας, τα πλοία που έσπευσαν να βοηθήσουν και όλους όσους συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης, καθώς και τις αρχές της Κέρκυρας για την άμεση κινητοποίηση τους και την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρουν σε επιβάτες και πλήρωμα. Ας ευχηθούμε όλοι να έχουμε θετικές εξελίξεις τις ώρες που έρχονται”, τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης.

    Διαβάστε επίσης

    Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας: Τι αναφέρει ιατρικό ανακοινωθέν για τους 10 τραυματίες του πλοίου Euroferry Olympia

    Euroferry Olympia: Άνδρες της ΕΜΑΚ θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν τους δύο εγκλωβισμένους



    ΣΧΟΛΙΑ