ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η DP World, είναι η δεύτερη εταιρεία που θα επενδύσει σε λιμενικές εγκαταστάσεις της Συρίας, μετά την αλλαγή του καθεστώτος.
Η συνολική επένδυση θα προσεγγίσει τα 800 εκατ. δολάρια και θα γίνει στο λιμάνι Ταρτούς της Συρίας.
Η DP World, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, υπέγραψε 30ετή σύμβαση παραχώρησης με τη Γενική Αρχή Χερσαίων και Θαλάσσιων Λιμένων της Συρίας για την ανάπτυξη και λειτουργία του λιμένα της Ταρτούς.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η DP World θα επενδύσει 800 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια της παραχώρησης για την αναβάθμιση των υποδομών του λιμένα και την τοποθέτησή του ως περιφερειακού εμπορικού κόμβου που θα συνδέει τη νότια Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.
Μετά από μια δεκαετία και πλέον συγκρούσεων και μακροχρόνιας υποεπένδυσης σε εμπορικές υποδομές, η ανακατασκευή της Ταρτούς σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στην οικονομική επανένταξη της Συρίας.
Το έργο θα περιλαμβάνει νέες υποδομές, προηγμένο εξοπλισμό χειρισμού φορτίου και ψηφιακά συστήματα για τη βελτίωση της αποδοτικότητας σε όλους τους τερματικούς σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων και γενικού φορτίου του λιμένα.
Η DP World θα διερευνήσει επίσης ευκαιρίες για την ανάπτυξη ελεύθερων ζωνών, κόμβων εσωτερικής εφοδιαστικής και διαδρόμων διαμετακόμισης σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, υποστηρίζοντας ευρύτερες προσπάθειες οικονομικής διαφοροποίησης και διευκόλυνσης του εμπορίου.
Τον Μάιο, η CMA CGM υπέγραψε 30ετή συμφωνία με τη νέα συριακή κυβέρνηση για την ανάπτυξη του λιμανιού της Λατάκια, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής μιας νέας θέσης ελλιμενισμού και της επένδυσης 260 εκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση του κορυφαίου λιμανιού της Συρίας.
Διαβάστε επίσης:
Εκπαιδεύονται σε πλοία 3.669 νέοι πλοίαρχοι και μηχανικοί – Άνοδος στη γυναικεία απασχόληση
Aegean 600: Το Best Buddies στην πρώτη θέση – Το AIOLOS του Γιώργος Προκοπίου πρώτο στο Line Honors
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οι Πρεσβευτές της Rolex κυριάρχησαν στο Wimbledon με διπλή νίκη
- Ισπανία: Οι κάτοικοι στερούνται τις υπέροχες παραλίες της χώρας τους λόγω της αύξησης των τιμών στα τουριστικά θέρετρα
- Μπρατάκος: Άμεσο πλήγμα στις ελληνικές εξαγωγές και σοβαρές προκλήσεις στο επιχειρείν θα φέρουν οι δασμοί Τραμπ
- ΕΣΥ: Στάλθηκαν 2.312 SMS σε ασθενείς για την αξιολόγηση των νοσοκομείων – Μήνυμα Θεμιστοκλέους μέσω TikTok
