• Ναυτιλία

    Εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις της η American Hellenic Hull Insurance

    • NewsRoom

    Ηλίας Τσακίρης, CEO AHHIC


    Εντυπωσιάζει με την ανάπτυξη της η American Hellenic Hull Insurance Company (AHHIC), η ασφαλιστική εταιρεία θυγατρική, κατά 100%, του American P&I Club.

    Ο Ιανουάριος του 2020 ήταν ο τρίτος καλύτερος μήνας στην ιστορία της AHHIC όσον αφορά την παραγωγή μικτών ασφαλίστρων. Επίσης όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, από τον Μάιο του 2019, τα μηνιαία αποτελέσματα της, ήταν σταθερά μεταξύ των καλύτερων από τότε που ξεκίνησε την δραστηριότητα της.

    Υπενθυμίζεται ότι η AHHIC εδρεύει στη Λεμεσό και έχει επίσης γραφεία στον Πειραιά, στη Νέα Υόρκη, στο Χιούστον, στο Λονδίνο, στη Σαγκάη και το Χονγκ Κονγκ. Πλαισιώνεται με στελέχη από Ελλάδα και Κύπρο και είναι η πρώτη ναυτασφαλιστική εταιρεία της Κύπρου που αδειοδοτήθηκε υπό το καθεστώς Solvency-II στις 24 Ιουνίου 2016.

    Σημειώνεται ότι η AHHIC καλύπτει κινδύνους σκάφους και μηχανής (Hull & Machinery) και ο ασφαλισμένος στόλος της ανέρχεται σε 2.636 πλοία, σημειώνοντας αύξηση 16% σε ετήσια βάση. Επιπλέον, το τεχνικό αποτέλεσμα την τριμηνιαία περίοδο από τον Νοέμβριο του 2019 έως τον Ιανουάριο του 2020 αυξήθηκε κατά 45%, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται πρόσθετο όφελος 14% από την αποδέσμευση τεχνικών αποθεματικών στο τέλος του έτους. Ο δείκτης ζημιάς μειώθηκε σε 48,9% τον Ιανουάριο και ο συνδυασμένος δείκτης (combined ratio ) μειώθηκε στο 88,6%.

    Η εταιρεία παρουσιάζει μία συνεχή ανοδική πορεία, καθώς το 2018 στο ασφαλιστικό της portfolio περιελάμβανε 2.297 πλοία, το 2017 αριθμούσε 1.997 πλοία και το 2016 ήταν μόλις 928 πλοία.

    Κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου, τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 6%. Το κυκλοφορούν ενεργητικό είναι 4,85 φορές μεγαλύτερο από τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις και αντιπροσωπεύουν 3,4 φορές το συνολικό ποσό των απαιτήσεων, συμπεριλαμβανομένων όλων των τεχνικών αποθεματικών. Από το σύνολο των υποχρεώσεων της AHHIC, το 52% καλύπτεται με μετρητά, βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες επενδύσεις σε ομόλογα αμερικανικού δημοσίου.

    Το νέο έτος ξεκινάει με ρεκόρ τον Ιανουάριο με βάση τα ασφάλιστρα. Η ανοδική πορεία της AHHIC θα συνεχιστεί και το όραμά μας είναι να την μετατρέψουμε στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη ασφαλιστική εταιρία hull and machinery», δήλωσε ο κ. Ηλίας Τσακίρης, Διευθύνων Σύμβουλος της AHHIC.



    ΣΧΟΛΙΑ