• Ναυτιλία

    Ελένη Πολυχρονοπούλου (Environmental): Το HAZDASH λειτουργεί για την ακριβή καταγραφή των επικίνδυνων υλικών στο πλοίο και προστατεύει το θαλάσσιο περιβάλλον

    Ελένη Πολυχρονοπούλου, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της EPE

    Ελένη Πολυχρονοπούλου, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της EPE


    Η Environmental Protection Engineering (EPE), κορυφαίος προμηθευτής υπηρεσιών και προϊόντων περιβαλλοντικής προστασίας, κυκλοφόρησε το HAZDASH – μια έξυπνη πλατφόρμα που επιτρέπει την πλήρη ενημέρωση του Inventory of Hazardous Materials (IHM) σε ένα πλοίο.

    Διαχειριζόμενη από άριστα εκπαιδευμένους και έμπειρους ειδικούς σε θέματα επικίνδυνων υλικών, η νέα οικονομικά αποδοτική πλατφόρμα διασφαλίζει τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς βελτιστοποιώντας τη διαδικασία συντήρησης της IHM τόσο για τους πλοιοκτήτες όσο και για τους προμηθευτές.

    Η Ελένη Πολυχρονοπούλου, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της EPE, σχολιάζοντας το γεγονός είπε: «Η EPE υπερηφανεύεται που παρέχει στους πελάτες λύσεις που όχι μόνο υποστηρίζουν την κανονιστική συμμόρφωση και την αποτελεσματική λειτουργία του πλοίου, αλλά προστατεύουν το περιβάλλον και διασφαλίζουν την ασφάλεια του πληρώματος. Ο εντοπισμός, η διαχείριση και η ακριβής καταγραφή των επικίνδυνων υλικών στο πλοίο είναι ουσιαστικής σημασίας για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας του πληρώματος και ότι το περιβάλλον προστατεύεται καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχειρησιακής ζωής ενός σκάφους και όταν έρθει η ώρα να ανακυκλωθεί.»

    Με πληροφορίες διαθέσιμες σε πραγματικό χρόνο, οι πλοιοκτήτες και τα πλοία μπορούν να διασφαλίσουν ότι το IHM ενός στόλου παραμένει ενημερωμένο και ότι μπορεί να έχει εύκολη πρόσβαση και λήψη της απαιτούμενης τεκμηρίωσης ανά πάσα στιγμή. Το HAZDASH μπορεί να συνδεθεί με το σύστημα επιχειρησιακού σχεδιασμού πόρων (ERP) ενός σκάφους για να ειδοποιεί άμεσα τους χρήστες για νέες παραγγελίες και μόλις υποβληθεί μια παραγγελία, το σύστημα επικοινωνεί αυτόματα με τους προμηθευτές για να ζητήσει τα απαιτούμενα έγγραφα IHM. Το HAZDASH δημιουργεί επίσης μια ηλεκτρονική βιβλιοθήκη όλων των εισερχόμενων Δηλώσεων Υλικού (MD) και Δηλώσεων Συμμόρφωσης Προμηθευτών (SDoCs) με τις σχετικές πληροφορίες Εντολής Αγοράς στις οποίες μπορούν να έχουν πρόσβαση οι πλοιοκτήτες και τα πλοία.

    Για τους προμηθευτές, το HAZDASH αφαιρεί το βάρος της αποστολής τεκμηρίωσης για κάθε μεμονωμένη παραγγελία και αποτρέπει την έκδοση περιττών αιτημάτων λόγω ελέγχων συνάφειας που διενεργούνται από τη λειτουργία έξυπνου φίλτρου του συστήματος. Οι προμηθευτές μπορούν εύκολα να περιηγηθούν σε αιτήματα εγγράφων της IHM και να δημιουργήσουν, να ανεβάσουν και να υποβάλουν έγγραφα μέσω της πλατφόρμας και να δημιουργήσουν έναν κατάλογο προϊόντων για να διασφαλίσουν ότι όλα τα έγγραφα της IHM είναι άμεσα διαθέσιμα σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

    Επιπλέον, οι προμηθευτές μπορούν να δημιουργήσουν όλη την τεκμηρίωση για την παραγγελία ενός σκάφους με το πάτημα ενός κουμπιού χρησιμοποιώντας το HAZDASH, μια έξυπνη λειτουργία που δημιουργεί αυτόματα και συγκεντρώνει την απαιτούμενη τεκμηρίωση IHM από τον κατάλογο HAZDASH του προμηθευτή.

    Ο Διονύσιος Κονιδάρης, Προϊστάμενος του Τμήματος IHM στην ΕΠΕ δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να λανσάρουμε το HAZDASH και να προσφέρουμε στους πελάτες μια έξυπνη, και αποτελεσματική λύση συντήρησης IHM που υποστηρίζει στιβαρή διαχείριση IHM. Για να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με τους κανονισμούς και ότι όλα τα επικίνδυνα υλικά στο σκάφος είναι σωστά τεκμηριωμένα, είναι σημαντικό να συντηρείται σωστά το IHM ενός σκάφους. Στο παρελθόν υπήρξαν ζητήματα σχετικά με την απόκτηση τεκμηρίωσης της IHM, επομένως η EPE σχεδίασε το HAZDASH για να προσφέρει στους πλοιοκτήτες και τους προμηθευτές μια πλατφόρμα που επιτρέπει στις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν πληροφορίες με ασφάλεια και να διασφαλίζουν ότι οι παραγγελίες και τα έγγραφα που σχετίζονται με την IHM μπορούν να προσπελαστούν και να υποβληθούν εύκολα».

    Διαβάστε επίσης

    Τα δεδομένα είναι το νέο αγαθό που θα δώσει ώθηση στη ναυτιλία προς μια νέα εποχή εξέλιξης για τον κλάδο



    ΣΧΟΛΙΑ