• Ναυτιλία

    Δημητριάδης (υφυπουργός Ναυτιλίας Κύπρου): Κάλεσμα για συζήτηση για τα εναλλακτικά καύσιμα

    Βασίλης Δημητριάδης, Υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου

    Βασίλης Δημητριάδης, Υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου


    «Πρωτοβουλία της Κύπρου για απανθρακοποίηση της Ναυτιλίας. Πρόσκληση σε υβριδική ζωντανή Ανάλυση SWOT για εναλλακτικά καύσιμα. Δηλώστε συμμετοχή και ελάτε να διαμορφώσουμε μαζί ένα πιο πράσινο μέλλον για τη ναυτιλία!»

    Με αυτήν την πρόσκληση ο υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου καλεί τους ενδιαφερόμενους παράγοντες της ναυτιλίας σε διαδικτυακή συζήτηση.

    Σύμφωνα με το κάλεσμα, πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Cyprus SDM σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Χιούστον που φιλοξενείται από το PwC Cyprus Experience Centre, για ένα τρίωρο διαδικτυακό σεμινάριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιανουαρίου 2023 με έναρξη στις 15:30 μ.μ..

    Ειδικοί από τη βιομηχανία και τον ακαδημαϊκό χώρο θα αξιολογήσουν τα δυνατά σημεία, τις αδυναμίες, τις ευκαιρίες και τις απειλές που διαπιστώνονται για τα καύσιμα, όπως το υδρογόνο, την αμμωνία, τα βιοκαύσιμα και τη μεθανόλη.

    Οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν τους κινδύνους για την ασφάλεια και τη συμβατότητα του κινητήρα, το κόστος καυσίμου, την καταλληλότητα των καυσίμων για διαδρομές μικρών και μεγάλων αποστάσεων, την παγκόσμια διαθεσιμότητα και ένα χρονοδιάγραμμα για την απορρόφηση.

    Το διαδικτυακό σεμινάριο θα χωριστεί σε συνεδρίες που σχετίζονται με κάθε καύσιμο (υδρογόνο, αμμωνία, βιοκαύσιμα και μεθανόλη). Κάθε συνεδρία θα περιλαμβάνει μια παρουσίαση από τον βασικό ομιλητή της συνεδρίας, ακολουθούμενη από παρεμβάσεις του κοινού στη διαμόρφωση της ανάλυσης SWOT και τελικές παρατηρήσεις από έναν αναλυτή αξιολόγησης κινδύνου.


    Σχολιάζοντας το επερχόμενο διαδικτυακό σεμινάριο, ο Βασίλειος Δημητριάδης, δήλωσε: «Η ναυτιλιακή βιομηχανία έχει εισέλθει σε μια περίοδο σημαντικού μετασχηματισμού τα τελευταία χρόνια, με τους εισερχόμενους κανονισμούς να ενθαρρύνουν την τόσο αναγκαία αλλαγή στο ταξίδι της ναυτιλίας προς την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές . Τούτου λεχθέντος, η πρόοδος ήταν αργή.

    Είναι σαφές ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για γνήσια συνεργασία σε ολόκληρη τη βιομηχανία γύρω από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει αυτό το μεταβαλλόμενο τοπίο – μία από αυτές τις προκλήσεις είναι η συνεχιζόμενη συζήτηση γύρω από το ποια καύσιμα θα τροφοδοτήσουν το μέλλον της ναυτιλίας».

    «Η πρωτοβουλία μας να οργανώσουμε ζωντανή ανάλυση SWOT μαζί με το Τμήμα Ενέργειας και Καινοτομίας του Πανεπιστημίου του Χιούστον θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη για τις ρυθμιστικές αρχές και τη βιομηχανία στον προσδιορισμό των προτεραιοτήτων, με στόχο τη διασφάλιση της αποτελεσματικής χρήσης των πόρων και της πιο στοχευμένης έρευνας για επιτάχυνση της απορρόφησης μη ορυκτών καυσίμων.

    Ανυπομονούμε να φιλοξενήσουμε ένα ευρύ φάσμα ειδικών και πιστεύουμε ότι οι γνώσεις τους και τα αποτελέσματα των συζητήσεων, θα οδηγήσουν σε θετική πρόοδο στο ταξίδι της ναυτιλίας προς την επίτευξη των φιλοδοξιών του καθαρού μηδενισμού. Μαζί χτίζουμε ένα πιο πράσινο μέλλον για τη ναυτιλία!».

     

    Διαβάστε επίσης:

    Σκρέκας: «Η Ελλάδα και τον Δεκέμβριο ανάμεσα στις πιο φθηνές χώρες στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος»



    ΣΧΟΛΙΑ