• Ναυτιλία

    Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Πούλησε και επαναμίσθωσε πλοίο και θα έχει έσοδα 29,85 εκατ. δολ.

    Η Diana Shipping εξασφάλισε έσοδα 21,13 εκατ. δολάρια από τη ναύλωση τριών πλοίων της

    Σεμίραμις Παληού


    Η Diana Shipping Inc., της Σεμίραμις Παληού συμφώνησε και επαναμίσθωσε το πλοίο μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου, τύπου Ultramax του 2016, m/v DSI Andromeda.

    Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, τα ακαθάριστα έσοδα της εταιρείας θα είναι 29,85 εκατομμύρια δολάρια.

    Ως μέρος της συμφωνίας, η εταιρεία θα ναυλώσει το πλοίο για μια περίοδο δέκα ετών συν 30 ημέρες κατά την επιλογή του ναυλωτή και θα έχει επιλογές αγοράς από το τέλος του τρίτου έτους της περιόδου ναύλωσης bareboat.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι, μέσω μιας θυγατρικής της, που της ανήκει εξ ολοκλήρου, υπέγραψε σύμβαση χρονοναύλωσης με την Reachy Shipping (SGP) Pte. Ltd., για το πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου Ultramax, το m/v DSI Pegasus. Η ακαθάριστη τιμή ναύλωσης είναι 14.000 δολάρια ανά ημέρα, μείον μια προμήθεια 5% που καταβάλλεται σε τρίτους, για περίοδο τουλάχιστον έως τις 15 Ιουλίου 2024 έως το μέγιστο στις 15 Σεπτεμβρίου 2024.

    Το «DSI Pegasus» είναι ένα πλοίο μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου Ultramax 60.508 dwt που κατασκευάστηκε το 2015.

    Η απασχόληση του «DSI Pegasus» αναμένεται να αποφέρει ακαθάριστα έσοδα περίπου 8,09 εκατομμυρίων δολαρίων για την ελάχιστη προγραμματισμένη περίοδο της χρονοναύλωσης.

    Ο στόλος της Diana Shipping Inc. αποτελείται σήμερα από 41 πλοία ξηρού χύδην φορτίου (4 Newcastlemax, 11 Capesize, 5 Post-Panamax, 6 Kamsarmax, 8 Panamax και 7 Ultramax). Η εταιρεία αναμένει επίσης να παραλάβει 2 πλοία ξηρού χύδην Ultramax έως το τέλος του 2022. Από σήμερα, η συνδυασμένη μεταφορική ικανότητα του στόλου μας, εξαιρουμένων των 2 πλοίων ξηρού χύδην φορτίου Ultramax που δεν έχουν παραδοθεί ακόμη, είναι περίπου 4,8 εκατομμύρια dwt με σταθμισμένη μέση ηλικία 10,18 ετών.

    Διαβάστε επίσης:

    Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Έφτασε στα 41 πλοία και αναμένει να παραλάβει άλλα 2



    ΣΧΟΛΙΑ