ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Buy, Hold or Sell: Άμεση ανάλυση για ΑΒΑΞ, Alpha, ETE, ΟΠΑΠ, Diana Shipping, UNITEDHEALTH, ExxonMobil και Crowdstrike
Η ναυτιλιακή εταιρεία Diana Shipping Inc. της Σεμίραμις Παληού, γνωστοποίησε σήμερα ότι, μέσω θυγατρικής της, υπέγραψε σύμβαση χρονοναύλωσης με την Paralos Shipping Pte. Ltd., για ένα από τα πλοία ξηρού φορτίου χύδην Kamsarmax, m/v Maia.
Η ακαθάριστη τιμή ναύλωσης είναι 14.000 δολάρια ΗΠΑ ημερησίως, μείον προμήθεια 5,00% που καταβάλλεται σε τρίτους, για περίοδο έως τις 5 Ιουλίου 2027 τουλάχιστον έως τις 5 Σεπτεμβρίου 2027 το πολύ.
Η νέα περίοδος ναύλωσης αναμένεται να ξεκινήσει στις 13 Ιανουαρίου 2026. Το m/v Maia είναι επί του παρόντος ναυλωμένο, όπως είχε ανακοινωθεί προηγουμένως, με ακαθάριστη τιμή ναύλωσης 11.600 δολαρίων ΗΠΑ ημερησίως, μείον προμήθεια 5,00% που καταβάλλεται σε τρίτους.
Το «Maia» είναι ένα πλοίο ξηρού φορτίου χύδην Kamsarmax χωρητικότητας 82.193 dwt που κατασκευάστηκε το 2009.
Η απασχόληση του «Maia» αναμένεται να αποφέρει συνολικά ακαθάριστα έσοδα περίπου 7,45 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ για την ελάχιστη προγραμματισμένη περίοδο της χρονοναύλωσης.
Ο στόλος της Diana Shipping Inc. αποτελείται σήμερα από 36 πλοία ξηρού φορτίου χύδην (4 Newcastlemax, 8 Capesize, 4 Post-Panamax, 6 Kamsarmax, 5 Panamax και 9 Ultramax).
Η εταιρεία αναμένει επίσης να παραλάβει δύο νεότευκτα πλοία ξηρού φορτίου χύδην Kamsarmax διπλού καυσίμου μεθανόλης έως το δεύτερο εξάμηνο του 2027 και το πρώτο εξάμηνο του 2028, αντίστοιχα.
Μέχρι σήμερα, η συνδυασμένη μεταφορική ικανότητα του στόλου της εταιρείας, εξαιρουμένων των δύο πλοίων που δεν έχουν ακόμη παραδοθεί, είναι περίπου 4,1 εκατομμύρια dwt, με σταθμισμένη μέση ηλικία 12,13 ετών.
Διαβάστε επίσης
Τζιρακιάν: Νέο 4ετές πρόγραμμα αποπληρωμής δανείων με Τράπεζα Πειραιώς και doValue
Η ισπανική Repsol θα ζητήσει άδεια από τις ΗΠΑ για εξαγωγή βενεζουελανικού πετρελαίου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μαρία Αγγελικούση: Σαρώνει την αγορά των VLCC – Ναύλωσε τάνκερ έναντι 199.000 δολ. ημερησίως
- F1 Mercedes: Προβληματισμός από Αντονέλι
- Χριστόφορος Παπακαλιάτης και Κλέλια Ανδριολάτου στο after party των BAFTA με Ίθαν Χοκ και Τεγιάνα Τέιλορ
- Reuters: Το Ιράν κοντά σε συμφωνία με την Κίνα για την αγορά πυραύλων κρουζ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.