• Ναυτιλία

    Costamare: Σε hold υποβαθμίζει η Jefferies μετά το «άνοιγμα» στα dry bulk

    • NewsRoom
    Κωστής Κωνσταντακόπουλος, CEO Costamare

    Κωστής Κωνσταντακόπουλος, CEO Costamare


    Σε υποβάθμιση της σύστασής της για την Costamare (NYSE:CMRE), από Buy (αγορά) σε Hold (διακράτηση), προχώρησε η Jefferies.

    Στην έκθεσή της για τη ναυτιλιακή του Κωστή Κωνσταντακόπουλου, η Jefferies αναφέρει πως η Costamare περιμένει ισχυρά έσοδα, γεγονός που διασφαλίζει σημαντική ορατότητα σε ό,τι αφορά την κερδοφορία του κλάδου των containerships.

    Σημειώνει, ωστόσο, ότι η εταιρεία αυξάνει την έκθεσή της στον κλάδο των dry bulk, επενδύοντας ελεύθερες ταμειακές ροές στον κερδοσκοπικό και υψηλότερου ρίσκου τομέα της εμπορίας πλοίων dry bulk (πέραν της ιδιοκτησίας πλοίων dry bulk).

    Σύμφωνα με τους αναλυτές, η στροφή του ενδιαφέροντος της εταιρείας στα dry bulk, παρότι θα μπορούσε να αποδειχθεί μια δυνητικά επικερδής ευκαιρία, απορροφά ελεύθερες ταμειακές ροές που θα μπορούσαν να προορίζονται για τους μετόχους, ενώ οι ναύλοι των dry bulk έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι είναι ευμετάβλητοι και ενώ ο κλάδος προσφέρει λιγότερες ευκαιρίες για μακροπρόθεσμα συμβόλαια από τις «παραδοσιακές» δραστηριότητες της Costamare στον κλάδο της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

    Jefferies report on Costamare

    Διαβάστε επίσης

    Κωστής Κωνσταντακόπουλος: Ο «Greek King of Containers» διαθέτει υψηλή ρευστότητα και οι επενδύσεις του δεν έχουν πλαφόν

    Costamare: Ρευστότητα ρεκόρ 973,2 εκατ. δολ. το 2022 – Στα 3,2 δισ. δολάρια τα εξασφαλισμένα έσοδα



    ΣΧΟΛΙΑ