• Ναυτιλία

    Celestyal Journey: Κρουαζιέρα «στα βήματα του Αποστόλου Παύλου»


    Το νέο κρουαζιερόπλοιο της Celestyal Cruises παρουσιάστηκε σε παράγοντες της ναυτιλίας, τουριστικούς πράκτορες και εκπροσώπους θεσμικών φορέων στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ έχει προγραμματισμένη την κρουαζιέρα “στα βήματα του Αποστόλου Παύλου”.

    Το Celestyal Journey ήταν πλαγιοδετημένο στο λιμάνι του Πειραιά, στον τερματικό σταθμό Alkimos, ανάμεσα σε άλλα έξι κρουαζιερόπλοια, ενώ σήμερα, Κυριακή, αναμένονται άλλα οκτώ κρουαζιερόπλοια.

    Ο Κρις Θεοφιλίδης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ανέφερε τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας και αποκάλυψε ότι η επένδυση του κρουαζιερόπλοιου ανήλθε σε 20 εκατ. ευρώ.

    Επίσης, τόνισε ότι το οικονομικό αποτύπωμα στον Πειραιά, στα νησιά, στις επισκευές, στην τροφοδοσία και γενικά στην εθνική οικονομία είναι μεγάλο και οφείλεται στο γεγονός ότι είναι η μόνη εταιρεία που έχει την έδρα της στο λιμάνι του Πειραιά.

    Ο ναυλομεσίτης Ντένης Βερναρδάκης
    Ο ναυλομεσίτης Ντένης Βερναρδάκης

    Με βιντεοσκοπημένο μήνυμα του, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, υπογράμμισε τις προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση ώστε να ενισχυθεί η ελληνική ναυτιλία και το πλέγμα των ναυτιλιακών υπηρεσιών και τόνισε ότι ιδιαίτερη έμφαση δίνει στην κρουαζιέρα και στις υποδομές που την εξυπηρετούν.

    Επίσης, μίλησε εκ μέρους του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, ο Θανάσης Καρλής, ο οποίος δήλωσε εντυπωσιασμένος από την πολυτέλεια του πλοίου και τους ευρύχωρους χώρους που διαθέτει.

    Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο πλοίαρχος, Άγγελος Βασιλάκος, ο οποίος στη συνέχεια ξενάγησε στους χώρους του κρουαζιερόπλοιου.

    Το Celestyal Journey, είναι ένα κρουαζιερόπλοιο, που μπορεί να φιλοξενήσει 1.260 επιβάτες και διαθέτει 630 καμπίνες, 149 από τις οποίες έχουν μπαλκόνι, τρεις φορές περισσότερες από τις καμπίνες που διέθετε η Celestyal στις κρουαζιέρες επτά διανυκτερεύσεων.

    Από τις 149 καμπίνες με μπαλκόνι, οι 120 είναι Junior Suites, οι 28 είναι Grand Suites και μία είναι η ευρύχωρη Penthouse Concept Suite.

    Επιπλέον, το πλοίο διαθέτει κατά 80% εξωτερικές καμπίνες, καθώς και μία από τις υψηλότερες αναλογίες διαθέσιμου χώρου ανά επιβάτη.

    Στο πλοίο λειτουργούν, δύο πισίνες, τζακούζι, ένα γυμναστήριο με πολλά και διάφορα όργανα γυμναστικής.

    Να υπενθυμίσουμε, πως το CELESTYAL JOURNEY αντικατέστησε το CELESTYAL CRYSTAL, το οποίο πουλήθηκε στην Ιαπωνία.

    Το κρουαζιερόπλοιο, είναι το πρώην «Costa NeoRomantica» της Costa Cruises, το οποίο στη συνέχεια πέρασε στην ιδιοκτησία του Μάριου Ηλιόπουλου.

    Το πλοίο είναι ναυπηγημένο το 1993.

    Διαβάστε επίσης:

    Celestyal Journey: Ξεκίνησε το παρθενικό του ταξίδι στο Αιγαίο

    Κρις Θεοφιλίδης (Celestyal Cruises): Η Θεσσαλονίκη προσφέρει ιστορία, πολιτισμό, γαστρονομία

    Σκέρτσος: Γιατί στην οικονομία το 2023 δεν είναι όμοιο με το 2003;



    ΣΧΟΛΙΑ