• Ναυτιλία

    Capital Product Partners (Βαγγέλης Μαρινάκης): Στα $204,1 εκατ. τα διαθέσιμα

    Βαγγέλης Μαρινάκης

    Βαγγέλης Μαρινάκης


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Capital Product Partners, του Βαγγέλη Μαρινάκη, κατά το τέταρτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους είχε καθαρά κέρδη 16,3 εκατ. δολάρια.

    Ειδικότερα, τα έσοδα της εταιρείας το προηγούμενο έτος, διαμορφώθηκαν στα 95,5 εκατ. δολάρια, καταγράφοντας άνοδο 20% σε ετήσια βάση, με τις δαπάνες να διαμορφώνονται στα 55,1 εκατ. δολάρια. Η εταιρεία γνωστοποίησε ότι διανείμει μέρισμα 0,15 δολ. ανά μετοχή για το τέταρτο τρίμηνο.

    Επισημαίνεται ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας, στο τέλος του Δεκεμβρίου 2023, ανέρχονταν σε 204,1 εκατ. δολάρια.

    • Αναλυτικότερα, τα βασικά οικονομικά μεγέθη:
      Αύξηση των εσόδων σε ποσοστό 20% με έσοδα $95,5 εκατ. έναντι $79,9 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2022
    • Η εταιρεία προχώρησε σε διανομή μερίσματος ύψους 0,15 δολ. ανά μετοχή το τέταρτο τρίμηνο του 2023.
    • Ολοκληρώθηκε η προσφορά δικαιωμάτων ύψους $500,0 εκατ. και πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η συναλλαγή απόκτησης 11 πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου τελευταίας γενιάς (MEGA) (“LNG/C”), με χρόνους παράδοσης μεταξύ του τέταρτου τριμήνου του 2023 και του πρώτου τριμήνου του 2027.
    • Στις 21 Δεκεμβρίου 2023 και στις 2 Ιανουαρίου 2024, η εταιρεία παρέλαβε το LNG/C Amore Mio I και το LNG/C Axios II, αντίστοιχα, βάσει της Συμφωνίας LNG/C.
    • Συμφωνήθηκε η πώληση του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων M/V Long Beach Express των 5.100 με ισοδύναμη μονάδα είκοσι ποδιών.

     

    Καλογηράτος: Εστιάζουμε στον μετασχηματισμό της Capital στο LNG

    Ο  Γεράσιμος Καλογηράτος, CEO  της Capital Product Partners L.P, σε δήλωση του για την πορεία της εισηγμένης ναυτιλιακής εταιρείας, δήλωσε:

    «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνουμε τη σημαντική πρόοδο που έχουμε σημειώσει, σε όλα τα επίπεδα, καθώς συνεχίζουμε να υλοποιούμε με επιτυχία το επιχειρηματικό σχέδιο που καταρτίσαμε τον Νοέμβριο του 2023. Είναι επίσης σημαντικό να αναφερθεί ότι ολοκληρώσαμε την προσφορά δικαιωμάτων ύψους $500,0 εκατ. και περατώσαμε με αυτό τον τρόπο τη συμφωνία για την απόκτηση των 11 LNG/Cs τελευταίας γενιάς, με δύο LNG/Cs να έχουν ήδη ενταχθεί στον στόλο μας τον Δεκέμβριο του 2023 και τον Ιανουάριο του 2024, αντίστοιχα. Επιπλέον, συμφωνήθηκε η πώληση ενός από τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μας, σύμφωνα με την ανακοινωθείσα πρόθεση σταδιακής αποεπένδυσης από τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών θα εστιάσουμε στο μετασχηματισμό της εταιρείας σε μια εταιρεία που θα εστιάζει στο LNG και την ενεργειακή μετάβαση, με τη φιλοδοξία να αποτελέσει πρωτοπόρο του κλάδου».

     

    Διαβάστε επίσης:

    Κορκίδης: Πεδίο προς διερεύνηση η ανάπτυξη συνεργιών μεταξύ λιμανιών Ελλάδας και Τουρκίας

    Τσάκος: Η TEN απέκτησε με 400 εκατ. δολ. 5 δεξαμενόπλοια – mononewsTV

    BriQ: Ολοκλήρωσε την απόκτηση 16 ακίνητων από Intercontinental International έναντι 56,6 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ