• Ναυτιλία

    Atlas Maritime: Πέντε πλοία ναυπηγεί ο Λέων Πατίτσας

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Λέων Πατίτσας, Διευθύνων Σύμβουλος της Atlas Maritime

    Λέων Πατίτσας, Διευθύνων Σύμβουλος της Atlas Maritime


    Ένα πρόγραμμα κατασκευής πέντε πλοίων βρίσκεται σε εξέλιξη για την ναυτιλιακή εταιρεία Atlas Maritime του εφοπλιστή Λέοντα Πατίτσα στα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία Daehan Shipbuilding Co. Ltd.

    Όπως έγινε γνωστό τοποθετήθηκε η πρώτη καρίνα του MT Philadelphia Star, (H.N. 5067), που είναι το πρώτο από τα πέντε πλοία που έχουν προγραμματιστεί να παραδοθούν έως το τέλος του 2023.

    Ο Λέων Πατίτσας, είναι διευθύνων σύμβουλος και έχει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στη ναυτιλία. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2004 και μέχρι τώρα έχει πραγματοποιήσει συναλλαγές που υπερβαίνουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Έχει πλούσια δραστηριότητα στον τομέα αξιοποίησης και εκμετάλλευσης των δεξαμενοπλοίων.

    Πριν ιδρύσει την Atlas Maritime, απέκτησε μεγάλη εμπειρία στις πωλήσεις και αγορές πλοίων, στις ναυλώσεις και στη χρηματοδότηση πλοίων, εργαζόμενος για γνωστούς πλοιοκτήτες στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και την Αθήνα.

    Ξεκίνησε την καριέρα του στη Νέα Υόρκη, εργαζόμενος σε μια επενδυτική τράπεζα που επένδυσε σε Hedge Funds και Private Equity. Η εκτεταμένη γνώση του στις κεφαλαιαγορές επέτρεψε στην Atlas να δημιουργήσει με επιτυχία κοινοπραξίες με μεγάλες εταιρείες στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο.

    Ο Λέων Πατίτσας συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο του P&I Club και είναι μέλος του Συμβουλίου της INTERTANKO. Γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1976 στο Λονδίνο. Μητέρα του είναι η Μάργκω Λαιμού, κόρη του καπετάν Λέοντος Λαιμού (1913- 1989) και πατέρας του ο Σπύρος Πατίτσας.

    Σπούδασε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αποφοίτησε από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT) με Master’s of Science και απέκτησε το πτυχίο του στη Μηχανολογία από το Πανεπιστήμιο Tufts.

    Τον Ιούνιο του 2010 νυμφεύθηκε την Μαριέττα Χρουσαλά και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά, την Μάργκω, τον Σπύρο και τον Κωνσταντίνο.

    Μαριέττα Χρουσαλά-Λέων Πατίτσας: Στο Μονακό για τη βάφτιση της κόρης του Ζαννή Φραντζέσκου και της Βερόνικα Πάστρα
    Λέων Πατίτσας και Μαριέττα Χρουσαλά

    Διαβάστε επίσης

    Λ. Πατίτσας: Με 5 πλοία η Atlas Maritime στο νέο pool της Concord Maritime



    ΣΧΟΛΙΑ